Skoda Felicia 1996: Accu waarschuwingslampje brandt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 781.136B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 50

Hallo lieve mensen,

Ik weet niet veel over auto's en kan op internet niets vinden dat precies aan mijn probleem voldoet. Het begon een paar weken geleden. Mijn accu-waarschuwingslampje gaat aan wanneer ik ongeveer 2.5k toeren bereik. Rijdend of niet, wanneer ik de toeren bereik, gaat het licht aan en blijft het branden totdat ik mijn auto uitzet.

Mijn automonteur heeft de accu gecontroleerd en zei dat deze correct wordt opgeladen en naar behoren werkt. Voltages zijn goed.

De temperatuurmeter en de brandstofmeter werken beide niet meer sinds dit probleem. Ik zal uitleggen wat mijn DASHBOARDVERLICHTING doet wanneer ik mijn auto gebruik sinds het probleem opkwam.

BIJ CONTACT:
(Werkend)
- knipperlicht (richtingaanwijzer)
- grootlicht / helderste lichten (alleen in de 'hold'-modus, niet in de' toggle'-modus. Hetzelfde voor de lichten aan de voorkant van de auto)
- parkeerlicht
- Achter mist-licht
- dimlicht / normaal licht
- achterruitverwarming
- alarmlichtindicator, indien ingeschakeld (driehoek)

(Niet werkend) ps. nog steeds over dashboardverlichting:
- ABS
- remvloeistof
- dynamo
- handrem (aan of uit, het licht blijft uit)
- motoroliedruk

TIJDENS HET STARTEN:
Het enige lampje dat even oplicht wanneer ik mijn auto start, is het remvloeistoflampje. Al het andere blijft uit ...

TIJDENS HET RIJDEN:
Alles werkt hetzelfde als BIJ CONTACT, alleen het accu lampje gaat aan zoals eerder beschreven.

Ik weet dat sommige lichten onafhankelijk van de sleutelpositie werken, maar ik wil zoveel mogelijk informatie geven.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dit probleem te vinden of waar ik kan beginnen. Ik wil het graag oplossen, omdat mijn auto naast dit probleem goed werkt. Als ik dit niet repareer, heeft uiteindelijk een onderdeel mijn aandacht nodig zonder dat ik het merk.

Over de foto's:
Op het dashboard wordt de status weergegeven bij CONTACT
Die met de riem is een screenshot van een slowmotion-video. Ik denk dat dit de riem op de alternator is.

Schriebel

Geplaatst door Schriebel (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Roger 09 (0), 4 jaar geleden

het lijkt me een massaprobleem van het dashboard of een kabelbreuk!

    Ahh dan is mijn vraag, hoe kom ik daar achter? Ik weet in ieder geval wel dat ik mijn dashboard los zou kunnen maken en dat daar alle kabelboompjes aangesloten zitten. Ik hoop dat ene gewoon niet goed vast zit, maar dat vind ik nogal raar klinken als mijn probleem zich daardoor voor zou doen. Of ligt dat aan mij? - Schriebel (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.