Skoda Octavia: Afslaan motor bij aanslaan koelven

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 2.0

De motor slaat af bij het aanslaan van de koelven,als de motor stationair draait.
Het is niet elke keer maar wel vaak. als de motor niet afslaat zie je de lampen minder vel branden totdat de koelven weer afslaat.
Het lijkt wel alsof de koelvennen heel veel spanning vragen en dan voor een klein moment te weinig spanning voor de computer is en de motor aflaat slaan.

kan dit het gevolg zijn van een slechte accu of een slechte dynamo?? het dynamo lampje brand niet tijdens stationair draaien van de motor.

wie kan mij verder helpen!!

19elmar73

Geplaatst door 19elmar73 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BFW (0), 14 jaar geleden

Als je de accu en/of dynamo verdenkt zou ik even de spanning testen op de accu zonder draaiende motor en daarna met draaiende motor.

19elmar73 (0), 14 jaar geleden

Spanning van de accu is 12,05 volt en met draaiende motor meet ik op de polen 13,63 volt.
Na het aanslaan van de ventilator meet ik 13.22 die dan langzaam oploopt en weer rond de 13,6 is als de ventilator afslaat.
Als de motor afslaat als de ventilator aanslaat Meet ik heel even op de polen 11 volt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.