Skoda Fabia 2011: Foutcode P0441, Skoda Fabia II, 1.2 TSI CBZA

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 63

Hallo iedereen!

Ik rijdt al een hele tijd met een P0441 foutcode rond in mijn Skoda Fabia II met een 1.2 TSI CBZA motor. Voordat ik de auto in bezit had zou deze code er ook al eens geweest zijn, dit is toen een tijd opgelost met een nieuwe N80 klep. Toen ik de auto heb overgenomen kwam de foutcode weer terug, toen heb ik deze nog eens vervangen (inmiddels al klep 3 dus). Na het vervangen is de code even weg geweest, maar hij is al snel weer terug gekomen.

Als ik de code wis brand het motorstoring lampje weer na een rit of twee. De motor loopt verder perfect, geen startproblemen of minder vermogen, maar ergens gaat iets niet helemaal goed. De EVAP slangen onder de motorkap zien er allemaal goed uit. Nu heb ik al zitten speuren op het internet en de volgende dingen zouden het ook kunnen zijn:

-N115 Klep
-Actieve koolstoffilter

Ik ben alleen wat terughoudend met dit simpelweg vervangen omdat ik ook online verhalen heb gevonden van mensen met dezelfde motor en foutcode die dit allemaal vervangen en dat het nog steeds niks oplost. Bovendien kan ik nergens een nieuwe N115 klep en actief koolstoffilter vinden. Ook kan ik niemand in forums vinden die deze foutcode heeft kunnen oplossen met deze motor.

Dus ik vraag het zelf eens! Heeft iemand ervaring met deze foutcode in de 1.2 TSI motor? En weet iemand de modelnummers van het actieve koolstoffilter en N115 klep voor mijn auto?

SybFabia

Geplaatst door SybFabia , lid sinds 1 week geleden

3 Reacties

memos PRO, 1 week geleden

Was dit je enige codeof waren er nog meer? Wat je simpel nog kan checken is of je tankdop goed sluit, maar dat kan een oorzaak zijn, maar niet erg waarschijnlijk in jouw geval maar toch..

SybFabia, 1 week geleden

Dit is de enige code. Tankdop heb ik gecontroleerd, lijkt gewoon goed te sluiten. Heb hem voor de zekerheid ook schoon gemaakt. Helaas heeft dit niks veranderd.

ricky PRO, 38 minuten geleden

Of de N115 klep stuk of de slangen hiervan of het koolstoffilter verstopt oid (zit rechtsvoor in motorruimte of rechtsachter achter de wielkast)
Google ff op etka online.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.