Skoda Octavia: Gasverbruik Octavia 1.6i

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Ik heb sinds een paar weken een octavia combie 1.6 slx-i uit bwj.2000
met een G3 onderbouw installatie.Ik moet zeggen het is een mooie auto met veel luxe ,en hij rijd ook erg goed .Nu is mijn vraag, wat is het verbruik met gas per liter? Ikzelf heb het een aantal tanken berekend,en korte stukken rijd hij 1 op 7.(normale rijstijl) en lange stukken 1 op 8(zonder de airco aan)
Kan het zijn dat de gasinstallatie verkeerd is afgesteld, of rijd hij echt zo onvoordelig? Ik heb hem bij de dealer gekocht heb bovag garantie maar wilde het eerst even checken via dit forum. Groetjes Rob

kaldenbach

Geplaatst door kaldenbach (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mrmulba (0), 19 jaar geleden

verbruik is een zeer subjectief verhaal, maar jouw waarden klinken me niet vreemd. Aangezien het een G3 systeem betreft, maakt de computer van het gassysteem van de lambdasonde gebruik. Het signaal daarvan geeft aan of de motor krijgt wat het nodig heeft. En dan valt er weinig af te stellen..... Hooguit checken of een temperatuursensor van de motor overleden is... dan zou de motor als het ware de hele tijd op de choke rijden...

Ab81 (0), 19 jaar geleden

Beste Robalt,

Ik rij in een Skoda octavia combi 75KW uit 2001 meet een G3 installatie op de plaatst van het reservewiel. Wanneer ik rustig rij (dus de geldende maximale snelheden) en de cruise-control ingeshakeld heb, rijdt de auto op gas 1:11(gemiddeld). Voor iets hogere snelheden wordt dit al gauw 1:10.

kuijp897 (0), 18 jaar geleden

Ik rij met mijn skoda octavia 2000 1 op 11 op gas met normaal rijgedrag op benzine 1 op 14.7

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.