Skoda Octavia: Jeager stekker en PDC

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI DSG

Onder onze Octavia combi is een bosal trekhaak geplaatst. Ik merkte dat de PDC (park distance control) gaat loeien bij de aanhanger of de fietsendrager en achteruit rijden. Ik ging er vanuit dat de PDC altijd uitgeschakeld wordt bij trekhaak, achteruitrijden EN de stekker aangesloten.
Nu gaf de garage aan dat dit niet zo is omdat we de trekhaak en de jaeger stekkerdoos hebben. Met deze 13 polige draadbundel is uitschakeling niet mogelijk. Bij onze vorige auto, citroen C5, was dit wel mogelijk.
Is dit ook jullie ervaring, ik vind het loeien best lastig.
Johan

JHV

Geplaatst door JHV (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JHV (0), 13 jaar geleden

Het probleem wordt opgelost. De verkopende garage(geen dealer) had begrepen dat het uitschakelen van de PDC niet mogelijk was.
Na uitzoekwerk door mijzelf, is gebleken dat dit wel mogelijk is. De volgende week gaan ze dit aanpassen.
Of er wordt een extra unit tussen geplaatst, of er komt een nieuwe, wel voertuigeigen, kabelset onder. Volgens Bosal was er geen voertuigeigen kabelset gebruikt, of geen unit geplaatst en ingeleerd.
Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.