Skoda Octavia: Stotteren bij optrekken, storing P0302

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal.

Ik rij in een Skoda Octavia van 2003. Sinds kort stotterd de auto als ik op wil trekken. Dit gebeurt voornamelijk als de auto rond de 60 graden motortemp. is. Vervolgens gaat het motorlampje knipperen en weer uit. Maar ook tijdens de koude start loopt de auto eventjes beroerd en klinkt het alsof de uitlaat lekt. Dit geluid wordt na verloop van tijd minder. Met hogere snelheden rijd de auto normaal, tenzij ik fors accellereer, dan hoor ik een plofje, en hikt de motor even. Ook bij stationair lopen staat de motor soms te bokken. Zowel op gas als benzine vrijwel hetzelfde storingsbeeld. Het verbruik lijkt iets hoger te liggen.
Ik heb de auto uitgelezen en ik krijg: P0302,(overslaan cil. 2 gedetecteerd) en soms ook P0171.(te arm mengsel)
Bougies en kabels, luchtfilter en lambdasensor zijn vervangen. LMM sensor is met remmenreiniger schoongemaakt. Mijn gedachte is dat de bobine stuk is, maar daar merk ik niets van op de snelweg. Heeft iemand ervaring met deze storing en misschien een mogelijke oplossing?

Vriendelijke groet, Maarten

technieker

Geplaatst door technieker (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

P0171 kan ook een gevolg zijn van een lek in de uitlaat. Hoe is het benzineverbruik? Gelijk of gestegen?
Kijk eens naar de bouten van het uitlaatspruitstuk. Zitten die er allemaal nog en ook vast?

Rijd eens een dag alleen en uitsluitend op benzine. Zelfde problemen of niet?

technieker (0), 13 jaar geleden

Dag Oldford,

Het maakt weinig verschil of ik op gas of benzine rij. Op gas stotterd de auto wel ietsje meer. Het verbruik ligt iets hoger.
Ik zal het uitlaatspruitstuk controleren.
Bedankt voor de snelle reactie.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk aan een defecte luchtmassameter maar de bobine zou ook kunnen (alleen heb je dan nooit de storing: systeem te arm), spuit de bonine eens nat met een planten spuit tijdens stationair draaien van de motor, de motor mag dan geen reactie geven op het water.

Erwin2907 (0), 12 jaar geleden

Bij een AG installatie kan P0171 voorkomen als de druksensor op het verdamperhuis defect is. Wat zijn je fuel trim waardes?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.