Skoda Fabia: loskrijgen ruitenwisserarmen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.416V code BBY

Voor het tijdelijk verwijderen van de parafaan moeten de wisserarmen van de asjes. Met veel moeite de moeren eraf gekregen, maar de armen zitten ongelooflijk vast op assen. Jutteren, inspuiten met WD40, niets helpt om er beweging in te krijgen. Weet iemand hoe ik de armen toch los kan krijgen van de assen.

Afbeelding van de stand van zaken: [img]http://www.skodaforum.nl/board/attachmen...[/img]

Ik denk er nu aan om het met een poelietrekker te proberen.

Fabia Cordoba

Geplaatst door Fabia Cordoba (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Gert ;daar zijn speciale trekkertjes voor . Gemaakt voor asjes die door een raam gaan . Normaal wrik ik ze los maar jij hebt zeker de uitzondering. Succes.

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Moer met 2 gangen er op draaien en vervolgens met een waterpomptang met 1 bek onder wisser en de andere op de moer druk je hem er zo af. Werkt altijd!!

Fabia Cordoba (0), 13 jaar geleden

@tedkroon: op jouw manier is de arm aan de passagierszijde losgekomen, bedankt voor de tip.
@Punt: voor de arm aan de bestuurderszijde heb ik echt een trekkertje nodig, omdat ik daar heel weinig ruimte heb vanwege de randen van de parafaan en de motorkap. Trekkertje is besteld en kan ik morgen vroeg ophalen. Eén keer een paar tientjes investeren in gereedschap, heeft zich zo terug verdiend.

Fabia Cordoba (0), 12 jaar geleden

Verschillende trekkertjes geprobeerd, maar allemaal hebben ze teveel ruimte nodig bij de bestuurderszijde. Uiteindelijk de motorkap los gehaald van de scharnieren (2 torxboutjes aan iedere kant) en op die manier ruimte gecreëerd, om een ruitenwisser trekker goed te kunnen gebruiken, en dat is de methode waarop het uiteindelijk is gelukt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.