Skoda Superb: mazouttank skoda superb

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 105 tdi

betreft skoda superb 2009

ik heb een dieseltank van 60 liter waarvan 9 rezerve,als mijn tank volledig leeg is en ik volgens de boordcomputer nog maar 10km kan rijden,kan ik max 51 liter inslagen,de fuelmeter op dashboard heeft nog 2 streepjes over.volgens het instruktieboekje pag 212 moet je met het pistool een klepje omhoog duwen om hem helemaal vol te krijgen,maar dat lukt niet.zou het vergrendeld zijn?

busse

Geplaatst door busse (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

De boordcomputer is zo ingesteld dat de tank niet leeggeraakt als je doorrijdt tot er 0 op staat. Dit om het inspuitsysteem te beschermen.
Dat klepje zou heel vlot in te drukken moeten zijn, druk eens wat harder.

busse (0), 14 jaar geleden

bedankt hendrik,ik ga bij volgende tankbeurt nog eens bekijken

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je ook het idee dat, wanneer je de tankdop eraf haalt er lucht ontsnapt. er is een "terugroepactie" waar bij een dopje van de ontluchting van de tank afgehaald moet worden. zijn ze bij de fabriek vergeten. Je hebt daar als het goed is bericht over gehad als je auto daarin viel. Ze hebben het niet allemaal. Maar het is binnen 2-5 minuten klaar. De garage kan dus zo even kijken of het dopje er nog op zit of niet.

busse (0), 14 jaar geleden

beste dreugje, wat jij zegd klopt 100% ,de brief van de terugroepaktie heb ik niet gekregen,maar ga deze mail uitprinten en er mee naar de garage gaan.vriendelijk bedankt

groeten

busse

LeysenJ (0), 14 jaar geleden

Is dit probleem ondertussen opgelost?
Heb vandaag namelijk net hetzelfde probleem binnen gekregen.
Wat hebben ze bij u gedaan om het probleem op te lossen?
Hebben ze het instrumentenpaneel moeten aanpassen of wat was de oorzaak?

Groeten

LeysenJ

busse (0), 14 jaar geleden

hallo mr leysen,bij mij is inderdaad het probleem van de baan en het heeft hooguit 10min geduurd er moet niets afgebroken worden en er gaat ook geen mazout verloren,mijn garagist zij dat het gevaarlijk kon zijn omdat er lucht in de naftbak zit er zit een klein dopje op dat er moet afgenomen worden.vanaf nu gaat mijn bak vol en geeft de computer aan dat ik 970km kan doen en vroeger 780km.zo vlug mogelijk gaan en als uw garagist er nog niet van gehoord heeft laat hem dan maar bellen naar de skoda garage in bevel 2560 garage van den bosch hij wist het ook niet eerst en heeft er ook ergens anders contact moeten voor nemen veel sucses

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.