Skoda Superb: Roeten en stotteren

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi

Mijn wagen roette al vrij veel vanaf hij nieuw was. Heb dit eens tegen de dealer gezegd maar ze maakten er niet echt een punt van. Hij heeft geen DPF. Vorige week werd hij getuned door een professionele firma. Puur softwarematig. Het roeten is nu erger geworden en heb ondervonden dat zo rond de 2000 toeren er een drietal korte stotteringen zitten bij het optrekken. Verder doet hij het voortreffelijk en draait hij na het tunen veel soepelder en veel minder "rauw". Heeft iemand enig idee wat de oorzaak van het roeten kan zijn en het stotteren rond 2000 toeren? EGR? LMM? Alvast dank.

pelelaur

Geplaatst door pelelaur (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

even uitleg gaan vragen bij de tuner
zou ik zeggen greetz

JHV (0), 14 jaar geleden

Misschien eerst de auto goed en dan tunen?
Is het wel slim om in de garantieperiode te tunen, onder andere ivm gegevens bij uitlezen ed?
Johan

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Ben al eens bij de dealer gaan informeren en die zeggen dat het roeten normaal is?!? Ik stel mij de vraag wat zij onder normaal verstaan???

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik had eerst dit probleem laten oplossen en dan pas tunen. Met een beetje pech kun je het in de software standen zien. Sommige tuners kunnen dit omzeilen. en als de importeur om diagnose verslagen vraagt voor garantie of de dealer maakt een melding bij afd. techniek, dan zien die ook de diagnose verslagen. (wat steeds meer gebeurd) en kunnen zij zien of die getuned is en vraag me af of je nog garantie op de motor e.d hebt als het tunen niet door pon gebeurd is.
Een oplossing weet ik zo niet voor het roeten. de dealer kan in een paar meet waarde blokken zien of het roet filter wel regenereed of dat dit steeds wordt afgebroken en ze kunnen ook zie hoe vol het roetfilter is.
ik heb sinds de superb 2 dit nog niet eerder gehad.
succes

pelelaur (0), 14 jaar geleden

dreuge, bedankt voor je antwoord. Ben gisteren nogmaals met de wagen naar de dealer geweest. Ik ben akkoord dat de wagen inderdaad eerst in orde zou moeten zijn alvorens de tuning zou mogen plaatsvinden. Maar zoals gezegd ben ik voor de tuning al langs de dealer geweest omdat ik vond dat hij te veel zwarte rook gaf. Dit was echter volledig normaal gaven ze mij daar als antwoord. Dus, gezien de wagen volgens de dealer compleet normaal is, ben ik daarna naar het tuningbedrijf gereden. Niet zomaar de eerste de beste tuner maar een zeer bekende Nederlandse tuningfirma met kennis van zaken. Nadien rookte de wagen inderdaad nog iets harder. Nu ben ik met de getunede wagen opnieuw naar de dealer geweest in de hoop dat ze nu de rook wel abnormaal zouden vinden en raad eens wat de reactie was??? Dit geloof je nooit. PERFECT normaal mijnheer. Gewoon een halve dag héél sportief rijden en trek maar flink op tot 5000 toeren per minuut. Na een halve dag met zulke rijstijl zal het roeten wel stoppen vertelde hij er nog bij. Ik kon mijn oren niet geloven. Zolang er geen lampje brandt in je dashbord is alles ok kwam er ook nog bij. Ik heb gevraagd om hem toch even aan de computer te hangen en er waren geen foutmeldingen. Ik vroeg wat die lichte stotter was rond 2000 toeren. Uitleg dealer: Dat hebben ze allemaal, is de EGR klep en kunnen we niets aan doen... Kijk he, van zulke service wordt ik zo kwaad.... dan halen ze naar mijn mening heel de status van Skoda mee onderuit. Dit is toch service die de naam service niet waardig is.
Zit maar één ding op nu. Tuning terug eruit. Originele software erin en met een middelmatig rokende bak (wat dus volgens de dealer compleet normaal is) verder in plaats van een hard rokende bak. Ik weet zeker dat zulks een service in Nederland hoegenaamd niet waar is. Ik doe veel zaken met Nederlandse winkels en de service bij jullie vind ik ronduit schitterend!!! Echt hoor. Vind dat betreffende het tunen ook wel erg veel gezeverd wordt inzake de garantie. Bij de tuningfirma waar ik ben geweest komen zelfs de skoda dealers met wagens van hun klanten. Ook mijn eigen dealer laat wagens tunen op vraag van de klant, alleen laten zij het doen door een andere firma en steken zelf een percent op zak dus ze moeten bij mij echt niet komen zeveren over garantie hoor. Dreuge, nog even dit, op mijn superb zit geen Roetfilter.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Geen roetfilter. Dan is dit een heel erg oude superb die nieuw op kenteken gezet is. alle nieuwe superbs hebben een roetfilter. heeft u een greenline. die heeft ook een roetfilter. 100%.
wie zegt dat er geen roetfilter onder zit. ik zou eens naar een andere dealer gaan. want als u klacht niet serieus wordt genomen of niet eens iets wordt onder nomen zal hun klanttevredenheid niet al te hoog zijn.

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Dreuge, ik kan niet helemaal volgen hoor. Dit is een nieuwe Superb he, dus het allernieuwste superb model en die was te krijgen zonder DPF (dieselpartikelfilter) ook wel gekend onder de naam roetfilter toch of ben ik zo verkeerd?

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Misschien kan volgende informatie helpen. De wagen roet niet en heeft geen kleine stottering rond 2000 toeren als hij koud staat. Eens hij goed warm staat doet hij het wel. Het lichte gestotter rond 2000 toeren treed op als ik op een bepaalde manier optrek. Bij traag optrekken en zeer snel optrekken stottert hij niet maar als ik daar zo erg tussenin zit, dan wel.

jos-br (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit soort problemen zijn wel degelijk op te lossen. Ik maak hier de egr dicht en pas de software hierop aan, al dan niet i.c.m een tuning.

Jos.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb het er met een collega over gehad. En die heeft het 1 keer eerder mee gemaakt. Dat wat een 2.0 TDI.
Inderdaad een andere pakking bij de egr klep met een klein gaatje erin. Dit was in mijn zomer vakantie gebeurd en sindsdien is de klant niet weer geweest met deze klacht. Vandaar dat ik er niet eerder van gehoord had.
Die pakking was niet via Skoda te bestellen. Wel via Seat.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.