Skoda : Motervermogen

Bouwjaar: 2005

Ik kan een nieuwe Fabia kopen met een 1.2 40kw 55pk motor.(stockwagen)
Kan deze wagen met dit type motor ook op de snelweg goed uit de voeten, we zouden er 1 keer per jaar met een licht bagageaanhangwagentje (max 200kg erin, koffer blijft leeg want daar zit de hond) tot in Spanje moeten mee geraken.
De rij snelheid zit dan rond de 100km/u.
Doe ik de motor daar 'pijn' mee of geeft dit geen problemen?
Graag een reactie.
Mark

lekensmark

Geplaatst door lekensmark (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo mark

het houd niet zeker niet over! ze zijn erg traag hoor!

paul,

lekensmark (0), 18 jaar geleden

Ik heb er testmeegereden en ze zijn inderdaat niet van de rapste, voor mij geen probleem mits ik een rustige rijstijl heb.
Voor mij hoeft dat gedoe niet om aan het stoplicht éérst weg te zijn.
Zou alleen graag willen weten of ik op deze manier in Spanje geraak zonder het moter(tje) te kraken.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

tja...

indien je geen haast hebt een prima auto toch.. (indien je op vakantie gaat mag je hopen dat je in de vakantie nog aankomt op de bestemming) ;)

paul,

dutch123 (50), 18 jaar geleden

Waarom zou de motor het niet aankunnen naar Spanje te rijden? Dat ding weet toch helemaal niet of hij 3000km in Nederland rijdt of 3000km heen en weer naar Spanje?
Voor elke motor geldt dat je hem met verstand moet belasten. Dus niet planken als hij koud is. Op tijd overschakelen scheelt brandstof en spaart de motor ook. Af en toe even vol gas bij inhalen etc. mag geen probleem zijn.
Volgens mij wordt een motor veel minder belast met een lange rit naar Spanje dan met dezelfde afstand korte ritjes in Nederland. Een koude motor slijt veel meer dan een warme.
Als je de bergen ingaat, moet je zorgen dat je niet te veel, maar zeker ook niet te weinig toeren maakt. Bij te weinig toeren wordt de motor te warm. Heb je een kleinere motor, dan gewoon met wat minder snelheid de berg op (en af).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Overig of stel zelf een nieuwe vraag.