Skoda Fabia: Motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

De motor van onze Fabia loopt sinds een week erg onregelmatig (bij kmstand 24.500). Veel trillingen, m.n. bij koude motor en bij 1000 t.p.m. bij warme motor. Dus mijn vrouw met haar auto naar de dealer. Die constateerde een zwarte bougie, uitlezen van de compu gaf geen storingsmelding.

Het volgende is onder garantie uitgevoerd:
- alle bougies vervangen (ikzelf had alleen die zwarte gedaan, maar dit is natuurlijk prima).
- de bobine van de betreffende cilinder vervangen (welke cilinder weet ik niet precies, dat was mijn vrouw vergeten te vragen).
- reinigingsmiddel aan de benzine toegevoegd.

Welnu, het probleem blijft. We moeten dus terug. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
1. injector?
2. bougiekabels?
3. gasklep?
4. temp. voeler?

Andere vraag: kan het kwaad om met deze problemen een tijdje rond te rijden?

Mvg. Johan Kuipers

=========================
18/5/2009
Vandaag heeft mijn vrouw met de dealer gebeld. Die hadden geen tijd, volgende week wel. Vanavond was het echt voelbaar. Dus de Wegenwacht gebeld, die hebben mij nog nooit laten staan. Ook deze keer niet teleurgesteld. Binnen 10 minuten ter plaatse (wow) en in een mum van tijd de diagnose gesteld: wederom een bobine kaduuk. Schijnt schering en inslag te zijn bij VAG automobielen, elke wegenwachter heeft ze standaard bij zich. Morgen maar toch maar even naar de dealer. Wegenwacht gaf ook het advies om niet door te rijden omdat dan de katalysator kapot kan gaan door te hoge temperaturen. Toch raar dat een receptionist dan zegt: "Je kunt er wel om rijden, hij zal je niet laten staan".
=========================
21/05/2009
Op 19 mei is de auto wederom naar de dealer gegaan, na - hoe zullen we het zeggen - correcte vasthoudendheid van de kant van mijn vrouw. De Wegenwacht had niet de juiste diagnose gesteld, de bobine bleek goed. Wel was er weer een bougie zwart. Uiteindelijk ging het om een injector. Die is besteld en 1 dag later geplaatst. Nu is het weer een heilige koe in plaats van een hobbelpaard. De motor loopt wel een beetje rauw maar regelmatig. Het is allemaal garantiewerk (behalve het gebruik van de leenauto) en verder correct afgehandeld.

Johan Kuipers

Geplaatst door Johan Kuipers (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

alle zijn mogelijk.
ik zou niet blijven rijden is nooit goed voor de motor.
hij heeft vermoed ik nog garantie dus dat zal geen probleem zijn.

groetjes jan.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet door blijven rijden, want dan gaat waarschijnlijk ook nog de katalysator kapot.
En daarvan zou je kunnen zeggen dat het niet onder de garantie valt en die dingen zijn duur (600 - 800 euro).

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Een keer hetzelfde gehad. toen heb ik de injector vervangen. ook al gaf die geen storing aan. probleem was meteen verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.