Skoda Octavia: Motor slaat bijna af bij wegrijden in de kou!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 20V (RS)

Hallo Skodavrienden!

Ik heb sinds een half jaar een Octavia RS. Liep als een zonnetje... tot het kouder werd. Nu start ik 's ochtende de auto en als ik meteen weg wil rijden slaat de motor bijna af en ik rij hortend en stotend weg. Af en toe slaat de motor zelfs af. Als ik de motor eerst een minuutje laat warm draaien dan treedt het probleem bijna niet op. De motor loopt dan nog steeds niet erg lekker in het begin maar als de motor warm is, lijkt het probleem over te zijn.
Hoewel ik af en toe tijdens het rijden ook last heb van inhouden, vooral als ik uit een bocht kom en weer gas bij geef. In de zomer nooit last gehad met de motor.

Ik word er gek van en de garage weet ook niet wat er aan de hand is. Heb hem er 2 keer voor weggebracht maar de monteur kon niks ontdekken aan de motor, liep volgens hem als een zonnetje.
Er is meerdere malen foutdiagnose gedaan maar niets gevonden. Er is dus ook nog niks vervangen maar ik wordt er onderhand gek van elke (koude) ochtend. Het verhaal van de garage was dat het gasklephuis wat vies kan worden en dat die drek in de winter dik wordt en dus de brandstof voorziening in de war gooit. Heb ik op dit forum al iets over gelezen. Schoonmaken vindt hij te link (misschien gaat het mis) en dan moet er een nieuwe in terwijl het probleem misschien ergens anders ligt. Komende week wordt de temperatuursensor vervangen die in het motorblok zit (?) maar diagnose geeft niet aan dattie kapot zou zijn...

Alvast veel dank voor tips!

John

John_RS

Geplaatst door John_RS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Temp. sensor verv. kan geen kwaad. Hij kan ook gewoon een verkeerde waarde aangeven en dan geeft een diagnose systeem geen foutcode. Gasklep demonteren, schoonmaken en niet spuiten op het asje dat naar de elektronica gaat, pakking vervangen en opnieuw inleren. Denk dat het geen skoda dealer is als ik het verhaal zo lees (link gasklep reinigen?). Weet dus ook niet of ie de gasklep kan inleren.

Je probleem is denk dan wel opgelost.

John_RS (0), 15 jaar geleden

Hoi Alexander242,

Bedankt voor je supersnelle reaktie! Het is dus wel een Skoda dealer... Het probleem is denk ik dat dit probleem zich nog voordeed in mijn 6 maanden Bovag garantie. Ik snap aan een kant dan ook wel dat hij niet in het wilde weg dingen wil gaan vervangen maar ik word er zoals gezegd gek van dat mn auto zo hortend en stotend wegrijdt al het koud is, en af en toe inhoudt. Ik wacht maar af tot de temp sensor vervangen is...

Groeten,
John

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Ik zou maar snel een andere garage gaan zoeken, want als ze al bang zijn om een gasklephuis te reinigen dan is het niet veel soeps.
Gebeurt tegenwoordig bijna standaard bij de grote beurt.

John_RS (0), 15 jaar geleden

Hmmm... Ik heb er weinig verstand van maar ik begon al aan hetzelfde te denken... om te switchen van garage. Maar eens kijken hoe het na morgen afloopt. Bedankt voor de tip!

John_RS (0), 15 jaar geleden

Hallo! Het lijkt of het af en toe inhouden wat minder is, Het gasklephuis is schoon gemaakt en ik heb het idee dat de auto wat directer op het gaspedaal reageert; maar het kan ook zijn dat ik dat graag wil zien... ;-) Het is helaas niet koud genoeg om een echte koude start te maken en te zien wat er 's ochtends gebeurt bij het wegrijden met een koude motor. Ik hou jullie op de hoogte.

John

John_RS (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost met het schoonmaken van het gasklephuis. Rijdt als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.