Skoda Superb: olielekkage

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 T AWT

Ik heb bij mijn superB een olielekkage aan achterzijde van cilinderkop, boven versnellingsbak.
Omdat het heel moeilijk te zien is ivm ruimtegebrek en het ver aan de bovenkant zat heb ik de klepdekselpakking vervangen.
Echter hij lekt nog steeds ergens. Nu zit er een of ander potje aan bovenkant met diverse zwarte slangen, ik weet niet wat het is, zit met 2 inbus bouten aan cilinderkop, vlak bij nokkesasversteller.
Zou het deze pakking kunnen zijn, wat is dit voor een ding en heeft er toevallig iemand een afbeelding van, bij de dealer kunnen ze me niet verder helpen namelijk.
Of de olieleiding naar de turbo, die is namelijk ook nat van de olie maar zit allemaal vrij krap en kort bij elkaar.

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat ze je bij de dealer niet verder kunnen helpen lijkt me stug.
Die hebben alle documentatie en afbeeldingen die er op die auto zitten. Maar jij moet wel juist aangeven wáár die olie vandaan komt.!
Jij hebt het gezien, maar weet niet exact vanwaar. Kun je ook niet verlangen dat een magazijnmedewerker vanachter zijn naslagwerk, dan wèl kan vaststellen waar deze vandaan komt.

Laat beter iemand van die dealer dan meekijken? Of is dat geen optie?

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb een vermoeden waar het vandaan komt en hebt bij dealer gevraagd wat voor onderdeel het is, maar dat konden ze me vreemd genoeg niet zeggen (of wilde het niet). Ga van de week wel even bij vw dealer in duitsland vragen, die hebben ook wel elsa voor skoda denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.