Skoda Fabia: Rammel bij de distributieketting.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 mpi atz

Ik heb een Skoda Fabia met een rammel in de buurt van de disrtributie. De multiriem heb ik er al afgehaald, maar dan blijft het geluid aanwezig. Het is een atz motor dus met een ketting. Wat kan ik tegen dat gerammel doen. Het is een 1.4 mpi atz motor.

Henk4379

Geplaatst door Henk4379 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het gerammel echt erg is ketting vervangen. Je kunt de ketting niet spannen. Gewoon een ketting over 2 tandwielen. Stelt niet zoveel voor. Aan onderdelen kost het niet veel. Het is alleen een beetje werk.

Henk4379 (0), 14 jaar geleden

Hallo Dreuge. Bedankt voor je reactie. Heb je voor de reparatie alleen maar een ketting nodig of nog meer? Zijn de delen alleen bij een dealer of ook bij een grossier te koop?

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij kun je een reparatie set kopen. En een pakking. Volgens mij nog geen 50 euro. Als je het zelf gaat doen, moet je even goed opletten. (gaat nog wel eens fout bij mensen die het zelf doen)
Carterpan moet er onderweg. en er zit een omlooprol van de multiriem. Dit is een grote bout (21, 22 kan ook kleiner zijn) Deze bout heeft LINKSE draad. Dus andere kant op losdraaien als normaal. Anders breek je de bout af.
Verder is het niet zo moeilijk. Staat punten op de tandwielen. Weet niet of de grossier dit ook heeft.
Succes

Henk4379 (0), 14 jaar geleden

Ik heb het allemaal voor elkaar. Ketting en tandwielen vervangen. Viel best mee.

Henk4379 (0), 14 jaar geleden

Trouwens nog bedankt voor de reacties en de tips.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Jij bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.