Skoda Octavia: Schokkend tot stilstand komen.

Bouwjaar: 2005

Sinds 1998 rijdt ik Skoda Octavia. Met mijn eerste twee Octavia's (Hatchback-modellen) had ik geen technische problemen met remmen.
In 2002 kocht ik een Skoda Octavia TDI combi. Na ongeveer 6000 km voelde ik een trilling in stuur en rempedaal met remmen. De schijven werden vernieuwd door de dealer en het probleem kwam na ongeveer 4000 km weer terug. Ben hierna gewoon doorgereden
en heb bij 85000 km de Skoda ingeruild bij een Skoda dealer voor een nieuwe Octavia TDI combi.Deze Skoda vertoont echter hetzelfde probleem doch dit openbaarde zich bij 4000 km.
Wanneer ik tijdens het rijden de remmen een paar keer heb aangesproken, is de trilling praktisch weg.
Bij het krachtig remmen, trillen de remmen ook niet.Hieruit kan ik de conclusie trekken dat de schijven en naven niet krom zijn.
Nooit houd ik mijn rempedaal vast na het remmen.

Ik denk zelf aan de homogeniteit c.q. afgifte slijpstof van de remblokken.Het wederom vervangen van de schijven lost volgens mij niets op(kromheid schijf c.q naaf ligt binnen de tolerantie).
Volgens mij moeten er andere remblokkken in(zachter of harder).
Dit krijg je bij een dealer niet voor elkaar. Deze mag enkele volgens fabrieksaf geleverde onderdelen monteren.

Wie heeft er voor mij een oplossing of herkent dit probleem?

wijkmans

Geplaatst door wijkmans (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tedkroon (0), 18 jaar geleden

Bart,

Van mijn kant heb ik al e.e.a. over jouw probleem gezegd. Misschien toch nog een tip: Probeer je remgedrag te veranderen en daarbij doel ik op een iets agressievere manier van remmen waardoor de remblokken en schijven zich beter reinigen. Vooral niet pompend maar met een grotere snelheid krachtiger remmen. Helaas draagt deze stijl niet bij tot brandstofreductie. Ondergetekende overkomt deze trilling met name in de winterperiode. Na een rit in Duitsland reed mijn broer (in mijn auto) zo'n 180 km/h en remde verschillende malen zeer krachtig naar de 100 km/h. De volgende dag viel mij op dat het fenomeen trillen volkomen verdwenen was. Op dit forum wordt ook vaak gesproken van verglazing van de blokken gesproken.

Overigens blijf ik nog steeds van mening dat jouw type auto met name de design daar debet aan is.

succes!

Groeten Ted.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.