Skoda Octavia: Stotteren bij aanslaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 74kw

Goeiedag,

Heb hier een skoda waarvan de auto stottert bij het starten bij een koude motor, of bij een poosje stilstaande motor. Het stotteren duurt misschien 10 sec en dan loopt de motor gewoon goed. De auto verbruikt wel koelwater maar dit komt omdat de waterpomp lekt. Heb voor de zekerheid wel een compressiemeting gedaan, maar dit is allemaal goed. De auto heeft net groot onderhoud gehad, en ben voor de rest ook geen vreemde dingen tegen gekomen. Ik heb geprobeert om met vag-com in de engine groep te komen maar deze kan hij niet vinden... ik kan hier dus geen foutcode's uitlezen. Misschien dat iemand dit vaker heeft gehad en weet waar dit aan zou kunnen liggen...,

Alvast bedankt,
M.v.g. Erik

Erik2782

Geplaatst door Erik2782 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

de Dokter (0), 15 jaar geleden

Ik zit te denken aan een lekke kop of koppakking.
Tijdens de nacht komt er een beetje koelvloeistof in de cilinder wat er dus de eerste 10 seconden voor zorgt dat er geen juiste verbranding ontstaat.
Nadat de koelvloeistof er uit is loopt hij weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.