Skoda Octavia: Trekhaak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 MPI

Heren,

Ik heb net mijn ouders hun Skoda Octavia Combi verkocht van 2006, met een 1.6 MPI motor. De nieuwe eigenaar heeft me alleen wel gevraagt of ik een trekhaak kan monteren. De auto is voorzien van parkeersensoren achter.

Nou is mijn vraag:

Kan er een vaste haak onder de Combi zonder dat ik problemen krijg met de parkeersensoren?


Tevens lees ik veel over skoda octavia combi's die aan de grond komen met de trekhaak omdat de achterveren wat aan de slappe kant zijn. Ik lees dan ook veel dat er hulpveren gemonteerd worden. In hoeverre is dit noodzakelijk, en hoeveel komt de auto dan aan de achterkant omhoog?!

Alvast bedankt!

audimechanic

Geplaatst door audimechanic (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het originele parkeersensoren zijn dan kun je dit dacht ik aanpassen met de testkast (dus zeggen dat er een trekhaak onder zit),en dat deze wagens last hebben van doorzakken is mij niet bekend (ik zelf werk met VW en die hebben er geen last van en is volgens mij bijna identiek aan Skoda) .Hij zal niet echt omhoog komen met hulpveren maar eerder stugger worden aan de achterkant.

Ary (0) PRO, 13 jaar geleden

Met originele PDC en vaste trekhaak geen foutieve melding omdat de PDC sensoren vrij hoog zitten waardoor deze de trekhaak niet zien.

Wat betreft het doorzakken van de achterveren, dit komt meestal voor bij LPG inbouw en vele kilometers waardoor de schokdempers na verloop van tijd versleten raken.(slap zijn)
Dit los je op door montage van nieuwe schokbrekers! Bij montage van hulpveren los je het doorzakken ook op maar de schokbrekers blijven versleten....

audimechanic (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vond het al wat vreemd..

Maargoed, dit hoeft dus geen probleem te zijn! (Y)

Ik werk zelf bij Volkswagen, en ken het probleem ook niet maar je leest er veel over. We gaan het gewoon proberen. Deze auto heeft 125000 km gelopen..

We should see;)

JHV (0), 13 jaar geleden

Het plaatsen van hulpveren onder de octavia gebeurd wel veel. Zeker wanneer met met caravan/aanhanger of fietsendrager gaat rijden.
De achtervering zakt anders te ver in waardoor de trekhaak makkelijk drempels raakt.
Ik heb ook hulpveren laten plaatsen en een vaste trekhaak.
De schokbrekers zijn getset en waren zeker niet versleten Nieuwe schokbrekers monteren helpt idd wanneer de oude versleten zijn, maar niet tegen het wat meer inzakken, cq door de lange overhang achter eerder een drempeltje tikken.
Zonder hulpveren raakte ik ook soms een drempel, nu niet meer, zelfs niet met fietsendrager en 3 mensen in d eauto.
Op het Skoda forum, en caravanforum, hoor je erg veel dat het plaatsen van hulpveren onder de octavia eigenlijk een must is bij vaste trekhaak en aanhanger/fietsendrager.

pruts2 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja klopt wij hadden ook een gewone sedan en die man klaagde ook!
Wanneer hij met zijn drieen achterin zat was het zo!
soms zelfs leeg, Daarna koni gemonteerd! wel een stuk beter.
Maar na dat setje hulpveren rijd hij veel lekkerder! en geen drempel meer geraakt!

grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.