Skoda Octavia Combi 2011: Vervanging verstuivers

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 77

Ben benieuwd of iemand mij kan adviseren. Ik heb deze Skoda Octavia aangeschaft met 120k op de teller, ondertussen 180k. EGR-klep is vervangen paar jaar terug. Wat is mijn probleem? Los van het feit dat het een EURO 5 diesel is: de auto loopt prima, komt altijd blanco door de keuring (Belgie) echter hij is onbetrouwbaar. Ik heb een paar weken terug voor de derde keer een verstuiver moeten laten vervangen (noodloop, knipperend voorgloeilampje, altijd lachen met een auto vol kinderen etc.). Nu had ik natuurlijk al lang een nieuwe auto moeten kopen, maar dat kwam er steeds niet van vanwege corona, verhuizing, kleine kinderen etc. + ik heb die auto niet nodig voor mijn werk en hij doet het prima (totdat hij dat niet meer doet). Financien zijn het probleem niet. Nieuwe auto is nu ook geen optie vanwege de wachttijden en de vakantie komt eraan.

Om te voorkomen dat we straks weer motorpech hebben op vakantie had ik nu het idee om de 4de verstuiver preventief te laten vervangen zodat ik in ieder geval zeker dat probleem niet meer heb. Mijn vraag: is dit zinvol? Ik heb namelijk gelezen dat het probleem mogelijk veroorzaakt wordt door metalen deeltjes uit de brandstofpomp. Als dat zo is lijkt het me dat dit probleem dus zowel in de oude als in de nieuwe verstuivers voor kan komen? Kan iemand mij adviseren? Bij voorbaat veel dank!

Ahura

Geplaatst door Ahura , lid sinds 7 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Kijk in je brandstoffilter als daar metaaldeeltjes in zitten zou ik afscheid nemen want dan gaan de kosten rap omhoog .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia Combi of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.