Skoda Octavia: Vervuilde verdamper LPG

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 74 KW

Hallo iedereen. Kan het zijn dat een vervuilde verdamper of verstopte verstuivers van een AG gasinstallatie er voor kunnen zorgen dat de CO waarde te hoog blijft. Heeft iemand hier ervaring mee. Anders ben ik bang dat ik zo'n beetje de hele installatie kan laten vervangen en dat het dan allemaal niets uithaalt. De auto heeft 175.000 km gereden. Ik heb pas de bougiekabels vervangen. De CO waarde van benzine is nu goed.

BACCARA

Geplaatst door BACCARA (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Onlangs heb ik de verstuivers van mijn auto gereinigd, door ze in de thinner te leggen. Daarna heb ik ze schoongeblazen met perslucht. (Niet te hard) Volgens de ag-mensen kan dit niet, maar die beweren wel meer... Mijn auto loopt weer als een zonnetje. Als het inderdaad de injectoren zijn, spaart het je een kleine 100 euro per stuk uit..!

(Voor 2,50 reviseerde ik ook al eens een verdamper, en die doet het na 125.000 km ook nog steeds perfect.)

Het reinigen met thinner werkt trouwens ook prima bij het gasfilter wat in de toevoerslang geplaatst wordt.

BACCARA (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je meedenken. Ik zal het onthouden. Nu is de auto bij een gasspecialist geweest, heeft het systeem uitgelezen en afgesteld en hier en daar schoongemaakt. Nu komt de auto wel door de viergastest heen. Het houd nog niet over, dus er zullen wel onderdelen versleten zijn.
Ik denk dat we de topic nu wel kunnen sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.