Skoda Fabia: Vroeg kerst dit jaar! -> allemaal lampjes

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V 100PK

Al meer dan een week brandt het remvloeistof lampje. Sinds een paar dagen knippert hij zelfs tijdens het rijden en klinkt er drie keer een hele harde pieptoon om de 10 minuten.

Ook gaan wisselend het motormanagement-lampje, het airbag-lampje en het ABS-lampje aan. De ene dag de een, de andere dag de ander.

De dealer heeft geen idee, vloeistoffen zijn op peil en geen storingen in de diagnose.

Wat kan er aan de hand zijn?

Peter8802

Geplaatst door Peter8802 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vrijburg (0) PRO, 16 jaar geleden

Is de kabelboom van de auto gemodificeerd? dat is zichtbaar aan een sticker op de kofferbakbodem met de melding 97J7. Tevens vermelding in serviceboekje.
Als deze modificatie niet of te laat is uitgevoerd, kan de isolatie van kabeltjes in de kabelboom in de motorruimte aangetast zijn waardoor allerlei verschijnselen kunnen optreden, ook brandende lampjes zonder oorzaak.

Peter8802 (0), 16 jaar geleden

[quote=vrijburg]Is de kabelboom van de auto gemodificeerd? dat is zichtbaar aan een sticker op de kofferbakbodem met de melding 97J7. Tevens vermelding in serviceboekje.
Als deze modificatie niet of te laat is uitgevoerd, kan de isolatie van kabeltjes in de kabelboom in de motorruimte aangetast zijn waardoor allerlei verschijnselen kunnen optreden, ook brandende lampjes zonder oorzaak.[/quote]
Bedankt Vrijburg!

Als de kabelboom nog niet is gemodificeerd, moet er dan een compleet nieuwe in?
Dat is vast duur :-(

Kan je als leek zien of de boom aangetast is?

vrijburg (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de storing wordt veroorzaakt door de aangetaste isolatie, dan kun je dat zien in de motorruimte op de plaats waar de dikke kabelboom een bocht maakt van je schutbord naar voor, ongeveer ter hoogte van je koppelingspedaal, maar dan dus onder de motorkap. In die bocht is de originele kabelboom met isolatie omwikkeld. Deze isolatie is na modificatie verwijderd, zodat vocht zich niet kan ophopen in de kabelboom. Als de kabelboom is aangetast, moet die worden vervangen. Aangezien het de complete kabelboom van de motorruimte is, is het inderdaad een kostbare grap. Neem contact op met je dealer, die kan zien of de modificatie is uitgevoerd en of de kabelboom is aangetast.
De storing kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.