Skoda Fabia: zwaar beslagen ramen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

sinds enige tijd heb ik zo nu en dan problemen met zwaar beslagen ramen. eerst was er wel veel vocht in de wagen door lekkende deur panelen, maar dat is nu definitief opgelost.

nog wel last van de beslagen ramen, met name met een beetje vochtig weer is het meteen raak, het water loopt er soms echt vanaf aan de binnenkant...

alle automatten nagevoeld en ook de deurpanelen, maar deze zijn krukdroog?!

het vreemde is dat wanneer ik de airco normaal gebruik de beslagen ramen wel weer snel drogen, als ik de airco op intern ventileren zet (dat ronddraaiende pijltje, naast de airco schakelaar) de wagen binnen no-time weer beslaat ook al is alles droog geweest.

kent iemand de oorzaak van dit probleem? zou het kunnen liggen aan een lekkage in de ventilatie kanalen oid en hoe kom ik die op het spoor?

fabiafreak

Geplaatst door fabiafreak (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Ruurt (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb je al eens in de kofferbak gekeken?? In de bak van het reserve wiel wil ook nog wel eens water (blijven) staan.

Gr Ruurt

fabiafreak (0), 17 jaar geleden

zal onder de middag even gaan kijken. Al denk ik niet dat hier het probleem ligt gezien de extra condensvorming wanneer ik intern circuleren van de airco aanzet.

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Je had lekkende deurpanelen. Er komt vaak meer water naar binnen dan je zo op het oog ziet.
De automatten zijn droog zeg je, maar heb je ook de isolatie onder de vloerbedekking nagekeken. Deze isolatie werkt als een spons, er kunnen zich nog wel liters vocht in bevinden. Indien het geval, alles loshalen, laten drogen. Anders gaat het schimmelen en behoorlijk stinken in je auto.

fabiafreak (0), 17 jaar geleden

bedankt , ik zal es gaan kijken. krijg ik die vloerbedekking gemakkelijk los dan?

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Op je deurdorpels zitten plastic afdekstrips, deze demonteren en dan kun je zo de vloerbekleding omhoog trekken om te kijken en eventueel te drogen. Helamaal krijg je het nooit uit de auto want dan moet je de stoelen, middenconsole, etc. demonteren. Is het nat, goed met kranten deppen en laten drogen.

fabiafreak (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de tip, ik ga snel eens kijken. gisteren nogt wel de vloerbekleding gevoeld, maar deze voelt niet nat oid.

Santa (0), 17 jaar geleden

Indien je de airco op recirculeren zet, beslaan de ruiten na verloop van tijd ALTIJD.
Maar indien je waterlekkage hebt gehad, is geheid je isolatiemateriaal nat.
De onderkant van het tapijt is dermate behandeld dat dit niet direct vocht doorlaat.
Daarom kan er wel een sloot water ONDER je bekleding staan ZONDER dat je dit direct merkt......
Er zit gewoon NIKS anders op dan je boel de demonteren en te laten drogen.
Dat isolatiemateriaal droogt ECHT NIET door wat te deppen......
Het BLIJFT vochtig en je raadt dus al wel wat voor gevolgen dat in de toekomst gaat krijgen....

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Afvoergaatjes onderin portieren van tijd tot tijd even doorprikken. Afvoerkanalen onder de voorrruit schoonmaken daar wil zich in de loop van de jaren nogal wat troep zich ophopen. Deze prut droogt nooit en doe je dan je kachel aan dan zijn in een mum van tijd al je ruiten beslagen. Kijk nog eens onder de vloerbekleding/

Succes Hans

Santa (0), 17 jaar geleden

Zelfs wanneer de afvoergaatjes onderin de deuren open zijn, kan er NOG steeds water naar binnen lekken via de deurplaten. Simpelweg omdat dit hoger zit dan de onderste deurgaatjes.

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waterafvoer in paravan gedeelte(bevindt zich onder de voorruit) wil ook weleens verstopt zitten.Hierdoor komt er vocht binnen in je kachelsysteem.Jij hebt airco en dus de mazzel dat het niet zo binnen komt,maar door de afvoer van de airco weer voor een groot gedeelte wordt afgevoerd.

Zal in je motorruimet tegen het schutbord eens kijken of je zwarte uitsteeksel ziet zitten.Hij zit linksmidden als je van de voorkant het bekijkt.Je kan met je vinger voelen om ie nog goed open is.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.