Smart Fortwo: Aanschaf smart fortwo van 2000,met 33kW 599cc, waar moet ik opl

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Goeiedag,

Ik heb een paar vragen...

Wil graag een smart kopen... niet kopen lukt me financieel nog niet dus daarom 2e hands..

Waar moet ik opletten als ik het ga bezichtigen ?

Het heeft 67000 km al gelopen... volgende apk is april 2008

De smart met : met 33kW 599cc hoe hard gaat die ? en hoe zuinig rijdt het?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

mvg,

Djashuard

Djashuard

Geplaatst door Djashuard (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Carlos85 (0), 16 jaar geleden

Wat belangrijk is dat de auto goed onderhouden is bij de dealer of een smart expert, anders kunnen er dingen misgaan. De smart heeft wel wat specifieke dingetjes namelijk.

De auto rijdt max 135 (electronisch begrensd) en volgens fabriek 4.7-4.9 liter per 100km. Dat laatste haal ik zelf niet, in de praktijk zit je eerder op 5.8 liter op 100 km. Ik raad je aan om een proefrit te maken, dan kan je het beste erover oordelen. Ikzelf vind de 33kw namelijk te zwak op de snelweg. Heb zelf een 37kw gehad en die had al moeite boven de 120, wat met inhalen irritant was. Maargoed het hangt dus wel van je gebruik van de auto af. Als je veel stad rijdt, is die 33kw prima!

Zwakke punten van de auto zijn spruitstuk/turbo en hou het olieverbruik in de gaten. Als de auto goed bereden en onderhouden is, scheelt t al een heel stuk. Vanaf 2003 kwamen de 2nd generation smartjes, die zijn op veel punten verbeterd.(motor 698 cc,schakeling,vering etc.). Maar dat hangt natuurlijk wel van je budget af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.