Smart Fortwo: ruitenwisser

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

mijn vriendin heeft ook weer eens wat met haar smart, rijdt ze vanmiddag van haar werk naar huis krijgt ze een regenbui op haar kop.
nu denkt iedereen "ruitenwissers aan en doorgaan" maar goed daar is het probleem, ruitenwissers komen in beweging en stoppen halverwege het raam.
nu zou je zeggen zekeringetje maar dat is het niet. weet iemand een makkelijke manier om bij de ruitenwissermotor te komen zonder de halve smart uit elkaar te moeten halen?
dit is nu al probleem zoveel dat mijn vriendin eigenlijk na nog geen jaar van de auto af wil.
er is al aan vervangen: de motormanagement, stuurhuis, uitlaat, 2 banden, accu............
binnen een jaar voor al 4000 euri's, en volgens de verkoper (een handelaar tussen Haren en Paterswolde langs de A28) geen garantie.
wij kopen in elk geval geen smart meer. het is een leuk autootje maar als je er ook maar iets mee hebt dan rijzen de kosten de pan uit.

maar om nog maar eens terug te komen op het huidige probleem, vertel eens hoe je de ruitenwissermotor makkelijk kan demonteren om hem te testen en of vervangen.

bvd
Björn

bjorn150

Geplaatst door bjorn150 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij kan je erbij komen door de beide parrafan klepjes te verwijderen. Die zitten vast met een bajonet schroef en kun je er dan zo uit wippen. Hoop dat niet al te dikke handen hebt want anders kom je er slecht bij.

Sytze

bjorn150 (0), 16 jaar geleden

bedankt Sytze, het is alweer klaar, de stang van het motortje naar het scharnierplaatje lag los, lastig te zien.
hij doet het in elk geval weer.

groetjes Björn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.