Smart City Coupe: Allé jongens,moet ge écht naar de olie kijken ??!!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 700 cc

Ik rij met dat ei al 3 jaar rond,als de display aangeeft dat ik moet naar de dealer moet,doe ik dat !!
Er zitten toch lampjes op die aangeven als er wat fout is,niet dan !?
Waarom moet ik dan aan die oliepeil gaan knoeien ??
Ressort

ressort

Geplaatst door ressort , lid sinds 15 jaar geleden

10 Reacties

CARS&MOTORS PRO, 15 jaar geleden

kom woensdag maar langs
moet morgen een auto ophalen die 't ook niet heeft gedaan
dat lampje is olie druk
de man heeft er een niewe indicator bij
ratel ratel vratel lagers weg
da's pech
dus voor onze omzet niet peilen

Cor1822 PRO, 15 jaar geleden

Ik maak er al 37 jaar de gewoonte van elke week minimaal de olie te checken, bandenspanning, koelvloeistof etc en even langs de auto te lopen of ik visueel wat afwijkends vindt.

Bij het rijden voel of hoor ik vrij snel of er wat afwijkends is, en controleer dat meteen, dit bespaart meestal dure reparaties.

;)

Peter Schouten, 15 jaar geleden

Olie moet je gewoon zelf even in de gaten houden, kost nauwelijks tijd en scheelt een klauw geld. Als je olielampje gaat branden heb je al te weinig druk en doorrijden kan funest zijn... Ook ik heb - net als Cor - het een gewoonte gemaakt om regelmatig wat vloeistofpeilen enzo te checken. Het enige nadeel van zo'n controlerondje is dat parkeerdeukjes die je door een ander zijn toegebracht ook gaan opvallen. Maar ja, heb je in elk geval iets om even lekker je frustraties van je af te schelden ;-)

mvrgr
Peter

ressort, 15 jaar geleden

Ik zal jullie raad maar opvolgen,en ook eens af en toe gaan kijken naar dat oliegedoe!!
Thancks voor de raadgevingen.
Doei ressort

ressort, 15 jaar geleden

Cars&motors en andere goederaadvrienden!! ik heb zoals ik zei dat ik zou doen (en naar jullie aanraden).......Naar de olie van mijn for two(EI) gekeken,hij staat met (warme motor) achter een half uurtje nog steeds tussen de 2 inkepingen MAX en MIN ! eerder naar het MINIMUM gaande!! ik ben over een paar weken op onderhoud geweest bij mercedes!! is men nu tè gierig geweest met olie??? of moet dat zo ??????
Ik hoor het graag van van jullie!! .....alvast mijn thancks bij voorbaat !!
Ressort

Peter Schouten, 15 jaar geleden

Ressort,
Over het algemeen wordt het oliepeil bij koude motor gecontroleerd. Zolang het dan boven minimum staat is het ok. Boven maximum kan ook schadelijk zijn trouwens. Dus 's morgens controleren voor je wegrijdt en dan even een paar weken in de gaten houden of het peil daalt of gelijk blijft. Het kan zijn dat er bij de garage wel olie in gedaan is maar niet helemaal tot maximum. Deed mijn garage ook.
suc6
Peter

Hendrik4290 PRO, 15 jaar geleden

Er is ooit een aanbeveling geweest van Smart uit om de olie niet tot maximum te vullen bij bepaalde bouwjaren i.v.m. met problemen daardoor. Maar uiteraard tijdig peilen.
Voor details even zoeken op de duitse SMART forums.

Hendrik

ressort, 15 jaar geleden

Bedankje voor Hendrik en Peter (en de anderen natuurlijk),
Ik ben daarstraks toch maar bij Mercedes langs geweest om een literke olie te gaan ophalen,miljaar zeg dat kost 17.50€,die denken daar dat ik den bastaard van Rockenfeller ben voorzeker hahahaah,maar allé ik heb het nodige(de olie van HET merk )
Thancks buddy's
Ressort

Santa, 15 jaar geleden

Welnee Olleke, da zijde gij toch nie, zekers?

Gij hebt nu geen doorsnee olie meegekregen, maar een rechtstreekse komaf van "het zwarte goud".

Nu is het nog mooi van kleur, straks is het zwart. Waarom het zwart goud genoemd wordt?

Allee Olleke, ge heeft den rianten prijs reeds afgetikt?

Carlos85, 15 jaar geleden

Het is wel belangrijk dat je bij warme motor peilt. Dit wordt in het boekje ook vermeldt. Tussen min/max zit maar 0.7 verschil dus vandaar dat je wat vaker moet checken, er is niet veel "speelruimte". Voor de smartjes wordt overigens volsynth. olie aangeraden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.