Smart Fortwo 2010: alternator

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 68

Mijn batterij laad slecht bij, regelmatig (1xom de 2 maanden) mijn batterij aan de lader hangen. de batterij is 6 maanden oud van varta start stop. via torque realtime information (uitlezing tijdens het rijden op gsm) kijk zie ik soms 14.2 volt maar meestal 13.1 a 13.6 wie heeft dit nog ooit gehad? wat is de oplossing?

Geelke

Geplaatst door Geelke (55) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart Fortwo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Monteur Senior (780), 8 maanden geleden

ligt de snaar goed strak slipt deze niet?

kaleido 1 (2225) PRO, 8 maanden geleden

Massa in orde ?
Dynamo / spanningsregelaar defect.

harry4203 (695) PRO, 8 maanden geleden

Werkt t start/stop systeem wel gewoon? dat is meestal 1 van de eerste dingen die stopt als er iets met t laadcircuit is. Zou ook de laadstroom eens meten, deze waarden zeggen m.i.niet zoveel.(en ook even met een goede multimeter). Heb je niet ergens lekstroom waar je accu zachtjes van leeg loopt? Wat gebeurd er na 2 wkn, merk je dat de accu gedurende 2 wkn steeds zwakker wordt, of doet de auto het opeens een keer niet meer?

    Het is over een 4 weken dat het zichtbaar wordt. nu er worden enkel korte afstanden gereden (5 a 15 km) en niet dagelijks een 3x per week - Geelke (55), 8 maanden geleden
    ja inderdaad de start stop blijft dan oranje, dan hang ik de batterijlader eraan weer goed voor 6a8 weken. - Geelke (55), 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.