Smart City Coupe: Co waarde

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.6

Hallo,

Ik heb hier een smart die op de technische keuring afgekeurd werd voor een te hoge co waarde bij verhoogd toerental (was 10)
lamdasonde is vernieuwd, benzinedrukklep is vernieuwd(benzinedruk was te hoog en is nu goed), bij 2500 toeren krijg ik een waarde van 8 a 10 co met de originele uitlaat, ik heb er nu al twee verschillende uitlaten opgezet van een afbraakbedrijf en mijn waarde daalt naar 4 a 5 co, wat nog altijd niet goed is, het rare is dat de twee uitlaten precies dezelfde waarde geven (die nog altijd te hoog is) en ik ben bang dat wanneer ik een nieuwe uitlaat bestel (die ik niet even mag proberen ! ong 380 euro !!!) dat ik nog steeds een te hoge waarde zal hebben. Dus weeral kosten zonder resultaat, wat de client niet graag zal horen.Weet er iemand raad ? Nog dit de motor heeft ong. 5000 km terug een volledige revisie gekregen ( schelpen, zuigerveren, klepzittingen gezet, nieuwe kleppen enz.) omdat er een verbrande klep inzat.

Dank bij voorbaat, Dirk

Gelaude Dirk

Geplaatst door Gelaude Dirk (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

dirk ik heb totaal geen ervarig met een smart en ik neem aan dat je de storingen uitgelezen hebt.
trek eens de temperatturvoeler stekker los en meet dan eens.

groetjes jan.

Gelaude Dirk (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Jan,

Het was inderdaad de temperatuursensor, thanks!

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

nou dirk toch mooi dat je er zo uitgekomen ben.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.