Smart Fortwo: Aanschaf smart for two van 2002,met 600cc,waar op letten...

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 600cc

Wij hebben al enkele jaren een smart for two met een 700cc motor,nog nooit geen problemen mee gehad,nu willen we graag een tweede smart erbij nemen en nu hebben we er een gevonden die ons wel aan staat alleen deze is van het bouwjaar 2002 en heeft nog een 600cc benzine motor.
(had een half jaar geleden nog naar een cdi gezocht maar niet gevonden)
Ik hoor over de 600cc's vaak negatieve verhalen maar dan gaat het dacht ik over de 1e generatie smarts.
Mijn vraag is dus of er iemand weet of de latere 600cc motoren ook nog slecht zijn of zijn deze al wat verbeterd?
Misschien dat er iemand weet waar ik nog meer op moet letten,het is er één van eind 2002 met de nieuwe koplampen en de uitvoering is één pulse,dus schakelen of automaat,het autootje heeft 70.000 km gelopen en is bij de dealer onderhouden.
Bedankt zovast.

Cees B

Geplaatst door Cees B (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Carlos85 (0), 17 jaar geleden

Ik heb gelezen op smartforum dat de 600cc motoren wel verbeterd zijn in 2002. Komen minder snel scheurtjes in turbo en spruitstuk is versterkt, maar de 700cc motoren zijn wel beter. Echter ook deze zijn niet heilig, je hoort het misschien minder vaak omdat er minder 700cc tjes rijden, maar ook deze gaan kapot :-( Ik vin 70.000 km wel veel voor een smart motortje(wat natuurlijk niet zou mogen). Dealer onderhouden is idd belangrijk. Krijg je garantie op de auto?

Cees B (0), 17 jaar geleden

Hallo Carlos,ik denk dat het ook wel zal liggen aan de rijstijl,onderhoud en dergelijke.
Er zit geen garantie op de auto want het is particulier,van een vrouwtje,ze heeft hem altijd dealer onderhouden,maar ja nu zie ik van wie ik hem koop,ze heeft hem nieuw gekocht.
Als zo'n ding van een bedrijf af komt dan zie ik het niet zo zitten.
We hebben zelf een 600cc gehad van 1999,nou die heeft de ton gehaald maar vraag niet hoe,iedere week veel olie erin,hij zoop het echt met liters,toch rookte die amper.
Nu met de 700cc sta ik versteld,totaal geen olieverbruik,loopt erg netjes en staat inmiddels op 51.000 km,ja eigenlijk tegek dat er zo naar gekeken wordt want bij een "normale" auto praat je dan alsof ie net ingereden is...
Bedankt voor je antwoord en maandag gaan we het autootje halen,ik gok er gewoon op.
Heeft trouwens 46.000 km gelopen.

Carlos85 (0), 16 jaar geleden

En bevalt ie goed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.