Smart City Coupe: Aankoop Smart

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik wil ivm een nieuwe baan op +/- 3km van mijn huis een smart aanschaffen aangezien ze zeer goedkoop zijn in vaste lasten en verbruik. Nu heb ik 2 autootjes op het oog, maar beide zijn van 1999 en hebben 90-95dkm gelopen. Via een kennis is mij afgeraden om een smart met meer dan 50dkm op de teller te kopen, ze zouden dan helemaal op zijn, is dit waar? Waar moet ik verder op letten om een volledige miskoop te besparen?

BVD

Hicham

Geplaatst door Hicham (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Er is een heel stuk op de t.v. geweest over Smart. Inderdaad, de eerste types waren na 50.000 km helemaal versleten. De nazorg van dit merk was nagenoeg erg slecht en menigeen was ernstig gedupeerd en moesten een nieuwe motor kopen zonder op coulance van de importeur te rekenen. Overweeg een Japannertje .... Niet duur en oerdegelijk. Heb zelf ook een moment over Smart gedacht, maar na dit bericht wat anders gekocht

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het verhaal van de hoed.... maar een hoed heeft ook een rand!!

mooi verhaal een tribune vol met boze mensen vermaakt menig mens, wordt veelal klakkeloos overgenomen, mensen met klachten die verhaal proberen te halen bij een importeur. j.dek laat ik je gerust stellen MANKEN EN PROBLEMEN komen voor bij elk merk SMART is per definitie geen problemcar, dat wordt het wel indien men zo'n wagentje slecht onderhoud en nooit olie pijlt.. dan gaat hij inderdaad vroegtijdig stuk.. ook dit is bij een japanner niet anders.

een mening kun je pas geven indien een SMART hebt gereden of hebt gehad... zoals in mijn geval, imiddels hebben wij nu ruim 2 jaar een smart erbij lopen en gewoon voor fun... ik heb nog nooit een auto meegemaakt die zo weinig kost en onderhoud vroeg, dan praat ik slechts alleen over een beetje olie en een wat filters! laat ik niet LIEGEN... ook in die 2 jaar nog een set ruitenwisserbladen.. en dit rugzakje wordt niet gespaart hij krijgt dan ook genoeg op z'n donder..... MAAR LAAT HET NOOIT AFWETEN.

paul,

Hicham (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ik denk dat ik ga proberen om een aankoopkeuring uit te laten voeren bij een smartcenter. (als dat mogelijk is, maar ik zal toch zelf het oliepeil moeten blijven bijhouden)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Hicham]Bedankt voor de reacties, ik denk dat ik ga proberen om een aankoopkeuring uit te laten voeren bij een smartcenter. (als dat mogelijk is, maar ik zal toch zelf het oliepijl moeten blijven bijhouden)[/quote]
olieverbruik hoeft helemaal niet... die van ons heeft nu ruim 67.000dkm gelopen en verbruikt geen drup olie, het enige wat ik bijvul is benzine, voor slecht 23,- euro de tank vol. en na 500 kilometer krijgt ie weer dorst....

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Met een Smart kun je 2 kanten op. Ik heb hier eentje als vervangend vervoer en die is verassend goed, verbruikt geen olie en voldoet goed. Maar ik heb er in de wp al verscheiden gehad die rond de 100.000 km wel ten dode opgeschreven waren. Ik denk dat het wel degelijk iets te maken heeft met de staat van onderhoud.
Ook is het niet bij iedereen bekend dat er geen 3 maar 6 bougies in zitten. Wanneer de onderste 3 niet mee vervangen worden gaan die gegarandeerd smelten op laatst en zullen de motor de vernieling mee in helpen.
Dus wanneer de motor goed loopt en de bak goed schakeld lijkt het mij de overweging waard. Het oliepeilen wordt trouwens wel vaak over geslagen omdat het nogal een karweitje is. Men rijd meestal maar zonder er naar om te kijken en dan kan het verkeerd aflopen. Bij een Smart wordt dit te lange leste vanzelf afgestraft.

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

Hoezo, goedkoop rijden......?

Hicham (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.

Maar als ik het goed begrijp kan een smart met ongeveer 90dkm op de teller nog wel in goede staat zijn?

Santa (0), 17 jaar geleden

Ja, dat kan.
Maar zoals reeds hiervoor geschreven is het gepleegde onderhoud cruciaal!

Resumerend zou je dus kunnen zeggen dat een Smart met 90.000 km op de teller die VOLGENS HET BOEKJE is onderhouden je nog veel plezier kan geven.

Hicham (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de reactie. Dat is ook het geval, de auto heeft iig een afgestempeld onderhoudsboekje.

Santa (0), 17 jaar geleden

Maar het blijft altijd wel een beetje een gok, net als bij andere auto's.

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Heer P Kelder. Natuurlijk heeft u gelijk dat een auto het nodige onderhoud behoeft , maar deze verhalen die bij Radar besproken zijn, zijn toch niet uit de lucht gegrepen. Goed, ik heb zelf geen smart gereden (op een keer na een vervangende auto) en moet zeggen dat ik het een leuke ervaring vond. Het doet me goed te horen dan u goede ervaringen heeft met het merk en misschien dat ik toch nog eens wat rond ga kijken naar zo,n autootje. Maar, vermaak of niet, het maakt je wel wat voorzichtiger

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

wij hebben bij ons bedrijf, op elke vestiging een stuk of 4 van die smartjes lopen, als uitleenauto aan de chauffeursIn totaal ongeveer een 25 stuks. Wij hebben hier nog nooit veel problemen mee gehad, maar moet wel zeggen, dat ze er bij ons met 80.000 uitvliegen.

Regelmatig ref ik er wel eens een die rumoer maakt tijdens het optrekken, of hakkerig overschakelt, maar dit zal meer aan het gebruik liggen dan aan de degelijkheid.

Let er dus op, dat je bij het optrekken geen schurende/schavende geluiden hoort, en netjes zonder hakkelen overschakelt.
dat 100.000 km einde oefening verhaal, heb ik wel veel van gehoord, maar kan ik niet bevestigen.

Als je voor zekerheid wilt gaan, raad ik idd aan om voor een leuke kleine jap te gaan.
een 2000 micra ofzo, Nooit problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.