Smart City Coupe: Hoog benzine verbruik (1:14) smart 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 599cc

Goeie avond allemaal,

Ik heb een tijdje terug een smartje gekocht uit 2001, waar een klep van was verbrand en heb toen het motortje gereviseerd. Maar nu blijft hij veel verbruiken naar mijn mening 1:14 gemiddeld. Heb alle bougies vervangen en laatst ook de bougiekabels, ook nog een bobine omdat, als ik hem uitlees met mijn simpele handscanner, hij iedere keer aangaf dat er overslag was in de eerste cilinder. Na verwisselen van de bobine was dit even over, maar het is weer terug.
Wat kan er nu aan de hand zijn wat benzine verbruik betreft en wat is de meest voorkomende oorzaak van overslag (misfire)

Groet Richard Dries

land-rovers3

Geplaatst door land-rovers3 , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

heijmans85, 9 jaar geleden

zijn de bougies nat of zwart? met zwart bedoel ik olie

land-rovers3, 9 jaar geleden

Nee, zijn mooi beige/geel van kleur, althans de bovenste rij, de onderste rij is wat zwarter van kleur.

Groet

heijmans85, 9 jaar geleden

ik neem aan dat je die onderste rij ook hebt vevangen als deze na korte periode ook al zwart zijn is er duidelijk iets wat niet klopt ik zoek dit even uit laat je iets weten ik denk dat er 1 slecht bougie of bougie kabel is maar wil dit even uitsluiten

P. Kelder PRO, 9 jaar geleden

De meeste Smartmotoren verbruiken nogal wat olie. Dat bougies zwart worden is dan ook niet te voorkomen.
Overigens is een verbruik van 1:14 nog niet zo raar, echt veel zuiniger zal de auto niet worden.

Gr. paul

land-rovers3, 9 jaar geleden

Zowiezo bedankt voor de antwoorden. Maar zoals ik al eerder genoemd heb zitten er neuwe bougiekabels op. Eergisteren ontdekte ik dat het vacuumslangetje van de brandstofdruk regelaar geknikt was, en heb gisteravond een stuk gereden en het komt nu op zo'n 1:17. Alleen nu zakt het brandstog peil snel terwijl de tank nog niet leeg is, stond op het laatste bolletje, maar er ging maar 11ltr in, kan ik dat op de een of andere manier resetten.

Groet Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Fortwo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.