Smart City Coupe: onderhoud Smart

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 600cc 33KW

Hallo,

Ik ben de bezitter van een smart 600cc Coupé City van het jaar 2000.
Ik ben al een aantal malen op onderhoud geweest bij een smart-center en verbaas me steeds over de factuurprijzen. Bij een onderhoud (jaarlijks) ben ik gemiddeld 400 euro kwijt . Dit bedrag behelst steeds vervangen van bougies, ruitenwisserbladen, koelvloeistof bijvullen, en vervangen van een luchtfilterelement.
Naast natuurlijk het verversen van olie en oliefilter. Bij deze beurt kwamen ook wel vervanging van gloeilamp vooraan, achter-stoplicht en lampje in de cabine.
Deze handelingen gebeuren steeds bij ieder gewoon onderhoud , na 15000km, of ongeveer 8 a 9 maanden.
Met mijn andere wagen rij ik ook naar een merk-garage en bemerk toch beduidend minder gepeperde facturen.
Weet er iemand van jullie soms of het mogelijk is naar een alle-merken garage over te stappen. Heeft er iemand slechte of goede ervaringen mee? Ik zou graag nog enkele jaren willen rondrijden met dit wagentje en hoop er nog vele kilometers mee te kunnen rijden.

Groeten

Erwin

erwin2909

Geplaatst door erwin2909 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Cees B (0), 17 jaar geleden

Hallo Erwin,wij hebben ook 'n smartje en we gaan er ook mee naar een "alle merken" garage,inderdaad is dit wel goedkoper.
'n lampje vervangen is wel een hels karwei aan de voorkant voor een leek,want de gehele voorkant moet dan van de auto af,ook hoeft dit niet veel te kosten,wij betalen hier voor bv twee lampjes vervanen 25 euro incl de lampen.
Ik heb hier nog wel een lijst van de smartdealer zelf liggen met de kosten van 'n beurt.
A-beurt kost 150 euro en B-beurt 221 euro.
onderhoud interval 15.000 km of per jaar.
brandstoffilter vervangen kost 32 euro (60.000km) of iedere 4 jaar.
bougie's elke 30.000 km kost 68 euro
remvloeistof vervangen kost 53 euro (elke twee jaar)
Ik weet nou niet zo snel wat het verschil is dat we kwijt zijn met de dealer,maar bij ons is de dealer gewoon erg ver uit de buurt,de garage waar wij onze smart nu in onderhoud hebben die heeft al meerdere smarts in onderhoud dus hij weet wat hij doet,de prijs van de bougie's vervangen verschild dacht ik wel met een 600 en een 700 cc motor omdat de 700 cc dacht ik twee bougie's per cilinder heeft,ik weet dit niet zeker maar je ziet wel dat je niet ieder jaar alles hoeft te vervangen of je moet wel erg veel km's rijden.gr Cees.

erwin2909 (0), 17 jaar geleden

Dankjewel Cees voor je antwoord.
Ik denk dat ik best op zoek ga naar een andere garage.
Mijn smartje van 600cc heeft inderdaad ook 2 bougies per cilinder, in totaal dus 6.

Groeten
Erwin

wasch123 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor het vervangen van de koplamplampen hoeft NIET de hele voorkant eraf, via de service roosters gaat het ook vrij simpel( bijna iedere dag wel een lampje vervangen)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=wasch123]Voor het vervangen van de koplamplampen hoeft NIET de hele voorkant eraf, via de service roosters gaat het ook vrij simpel( bijna iedere dag wel een lampje vervangen)[/quote]
precies...

ik heb sinds 2 jaar ook zo'n smart erbij lopen, in het begin kijk je er een beetje vreemd tegenaan ook miste ik gelijk al een carterplug :-) verder valt het allemaal best nog wel mee, je moet even weten hoe het beesje inelkaar steekt en echt veel onderhoud vraagt een smart niet. als ik zo terug kijk 150,- euro in 2 jaar..

paul,

Cees B (0), 17 jaar geleden

Ik zat inderdaad verkeerd met dat lampje vervangen aan de voorkant,is echt super simpel.
Dus die ene zin kan inderdaad geschrapt worden dat de voorkant er dan af moet.
Stom van me.
Groeten Cees.

erwin2909 (0), 17 jaar geleden

Dankjewel voor al jullie nuttige raadgevingen, Cees, Paul en Richard.

Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.