Smart Roadster: Roadster lage toeren wel een beetje turbodruk maar bij doortrekk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

ik heb het volgende probleem met mijn roadster,

Als ik met niet al te veel gas rijd doet hij het prima en heef dan ook een normale turbodruk.

als ik even het gaspedaal wat sneller en diepen indruk dan schiet de turbo naar meer als 1,5 bar en schiet dan naar 0,5 bar terug (ik denk noodloop)

heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn.

met vriendelijke groeten

Adriaan

adriaanbodewits

Geplaatst door adriaanbodewits (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart Roadster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 15 jaar geleden

zou noodloop kunnen zijn advies uitlezen bij de dealer

h.hannemann (0) PRO, 15 jaar geleden

Geen waste-gate regeling ....motor gaat idd in zijn begrenzing cq noodloop
Eerst visuele controle ( evt waste-gate niet gangbaar of defect ? los of gebroken slangetje .... ) als dit niks opleverd idd uitlezen

adriaanbodewits (0), 15 jaar geleden

ik heb even de computer laten uitlezen maar er staan geen foutmeldingen in.

ik heb alle vacuum slangetjes gecontroleerd en heb de beweegbaarheid van de waste-gate gecontroleerd deze zijn allen ok.

zijn er nog meer opties in omloop?

groeten adriaan

h.hannemann (0) PRO, 15 jaar geleden

Met welke tester uigelezen en is ook live-data bekenen ?

adriaanbodewits (0), 15 jaar geleden

Ik heb hem even bij de vakgarage om de hoek laten uitlezen.

het was een rode/zwarte kast ter groote van een laptop.

live data is ook bekeken meer volgens hem niets vreemds.

laat even weten waar ik naar moet kijken dan kan ik er nog wel een keer naartoe.

groeten Adriaan

h.hannemann (0) PRO, 15 jaar geleden

Rood zwarte kast ???

Kijken naar wastegate-solenoid ( zit gemonteerd op de luchtinlaatbuis )
Membraam-doos op wastegate regeling/turbo controleren

Advies: uitlezen met STAR diagnose bij Smartspecialist cq SC

Stoney268 (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Ik denk dat het is ontstaan na het chippen. Dit chippen heb ik gelijk weer laten terug zetten omdat ik het te zenuwachtig vond rijden. Anyway. sindsdien heb ik dus dit probleem. Plankgas optrekken gaat goed tot de 0,7 bar, dan schiet ie ineens door naar de 1,2 bar om weer terug te vallen naar 0,7 bar en dat blijft zich herhalen. Als je het gas dan een beetje terug neemt wil die hem vast houden op de 0,7 bar om zo verder redelijk goed door te trekken. Alleen met toch minder vermogen, logisch ook want je geeft minder gas. Als je wel gas blijft geven dan lijkt het net alsof je je gas loslaat en gelijk weer intrapt, alleen dan met een wat minder overdreven gevoel.

Nu heb ik er al een paar x naar laten kijken, eerst nog bij de Smart garage, en vd week bij de Mercedes Garage (sinds die nu ook smart doet). Zoals gewoonlijk kan de garage uiteraard niks vinden, ze hebben er een stukje mee gereden (zeggen ze) en kunnen niks voelen :s. Zou ook kunnen dat ze niet plankgas hebben opgetrokken. Maar zodra ik rij, en dan vooral rond de 80, en terug schakel en plankgas geef dan voel en zie ik het gelijk. Volgens de garage hebben ze alles uitgelezen en kunnen niks vinden. Alles ziet er helemaal goed uit. Het enige wat ze vonden was het ontbreken van een tapboutje bij het inlaat spruitstuk. Maar dat had er niks mee te maken en gaf ook nog geen problemen met de uitstoot waardes etc.

De garage (geen officiele smart garage) die dat chippen had gedaan vertelde me dat het waarschijnlijk de actuator is vd waste gate. Dit had ik ook door gegeven vd week, maar ook dat was in orde volgens de garage..

ps: @ hannemann, was jij 2 (of 3) jr geleden niet bij zo'n roadster meeting in de buurt van leiden?

h.hannemann (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoals je zelf al aangeeft is het waarschijnlijk veroorzaakt door het chippen ????
Is "chipper" in staat de "oude" software terug te plaatsen ????
Bij twijfel over terug plaatsen originele software heb je drie opties : smart center opzoeken en originele software installeren
of een chipper opzoeken die alleen smart "doet" en dus zeer veel ervaring heeft met het chippen van mn. RS smart !
Ik wil zeker niemand afkraken hoor maar ben ervan overtuigd dat iemand die zich alleen maar bezig is met één merk , er zeker ook
meer ervaring mee heeft als een allround chipper !
Verder kun je mits "alles" al gecontoleerd is de wastegate-solenoid ( zit gemonteerd op de luchtinlaatbuis ) kosten +/- 20 euro vernieuwen .

En nee ik ga nooit naar een meeting
Tip raadpleeg evt. het smartforum.nl voor adressen !!

Stoney268 (0), 13 jaar geleden

Het was een "chip dag" bij een andere smart specialist in het noorden ergens, hoef verder geen namen te noemen... De chipper zelf werkte niet bij die garage, en of hij alleen smarts deed weet ik niet. Hij had in ieder geval een backup gemaakt van de software en die heeft ie 2 dagen later weer terug gezet. Toen dat het probleem niet verhielp zei de garage houder dat het dan misschien de actuator was. De software is wel origineel, zei de smart garage hier, anders hadden ze het wel gezien.

Of ze daadwerkelijk ook alles hebben gecontroleerd weet ik natuurlijk niet. Ze kunnen zo veel zeggen. Ik heb aangegeven waar het probleem zit, ik heb het net zo uitgelegd als mijn verhaal hierboven, dus dan zou je denken dat ze dan wel begrijpen wat je bedoeld. Ik bedoel, jij weet er toch ook van. Maar de hoofd monteur liep mij raar aan te kijken en probeerde me zelfs wijs te maken dat het normaal is dat de turbodruk terug valt en dat het wel aan mij zal liggen. Het was een vreemd verhaal voor hem. Misschien dat ze ook 1 x op en neer de straat uit mee hebben gereden. maar met een 0 -100 merk je het niet echt, met 80-120 merk je t wel. Heb ik ook ze ook gezegd.

Maarja... denk ook niet dat ik nog naar hun terug ga behalve voor een beurt zodat dat nog een beetje origineel blijft.... Smart forum heb ik ook gechecked maar er zitten niet echt specialisten in de buurt van Rotterdam. Dan maar iets in de buurt van den Bosch zoeken aangezien ik daar werk...

Thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Roadster of stel zelf een nieuwe vraag.