SsangYong Musso 1998: Hydraulische klepstoters

Bouwjaar: 1998

Mijn mercedes blok, oud type 602 (80.000 KM) Heeft tikkende hydraulische klepstoters.
Zit te denken aan een motor flush en daarna filter en nieuwe olie.
Maar....... nu zijn er ook geluiden dat als je wat ATF olie erin mikt dat dit ook een reinigende of verhelpende werking heeft. !!
Heeft iemand hier ervaring mee of is dit bakerpraat.
Alvast bedankt

Mussotje

Geplaatst door Mussotje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Musso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Eerst oliedruk in de kop meten. Koppakking kan tussen oliekanaal naar de kop en distributiehuis lekken met als gevolg te lage oliedruk en tikkende stoters.

Als dit goed is stoters vervangen, is het enige wat helpt.

Paul

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt Paul, de olie druk is goed dat is gecontroleerd Kopen vind ik zo een vies woord, ga dan eerst maar spoelen maar had gehoopt dat mogelijk ATF ook zou helpen, heb ik ergens gelezen maar weet niet meer waar.

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb al bij heel wat MB diesels last met klepstoters gehad. Alle olietypen inclusief een scheut ATF geprobeerd maar eigenlijk helpt alleen maar het vernieuwen van de stoters. Zo duur zijn die dingen ook weer niet en in een dik halfuurtje zitten ze erin. Ik erger mij bijzonder aan dat getik.

Succes,

Paul

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul bedankt voor je meedenken.
Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Musso of stel zelf een nieuwe vraag.