Subaru Justy 1989: accu en dynamo probleem

Bouwjaar: 1989

ik heb een probleem met de accu van een auto van een vriend van me.
hij stond laatst met een lege accu. aangezien de accu al oud was hebben we hem opgeladen en gemeten en die was op. dus een nieuwe accu gekocht. maar de volgende dag was de accu weer leeg.. toen zijn we gaan meten en toen bleek dat de dynamo wel oplaad tijdens het rijden.. maar als het contact uitstaat dan vraagt hij ineens spanning ( 2 ampere )..
weet iemand hoe dit kan en hoe we dit op kunnen lossen ??
kan er sluiting in de dynamo zitten ??

ik hoop dat iemand een oplossing heeft want wij snappen het niet helemaal en een nieuwe dynamo is vrij duur..

alvast bedankt.

18

Geplaatst door 18 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Justy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AstraGT740 (0), 19 jaar geleden

Hmm, je kan een dynamo ook opmeting op weerstand. De waarde kan je opvragen bij de dealer/specialist. Ik denk zelf dat deel van de spoelen kapot zijn en toch ergens een kortsluiting maken. Een dynamo kan je best van de sloop halen, werkt net zo goed...

Als het verder wel goed oplaadt kan je het proberen met een hoogvermogens relais (en wel echt een hoogvermogens relais) want gaat makkelijk 60 ampere doorheen.(Maar ik raad je het niet aan aangezien het toch niet hoort). Goede dynamo werkt als je de auto aanduwt met een lege accu en hij rijdt verder als een tierelier, dus niet uitvallen en accu alsnog opladen... En je merkt het tevens aan de verbruikers radio lampen etc..

no problem (0) PRO, 19 jaar geleden

Amp meten ken je al, meter weer aansluiten en dan de zekeringen een voor een er uithalen ondertussen kijken bij welke hij geen
verlies meer meet.

Vrgr f

Ralf_Jensen (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het niet zo dat er een lampje in de kofferruimte blijft branden. Het amperage klopt ongeveer met het lampje vanuit de kofferbak. In eerste instantie had je moeten controleren of er een negatieve stroom vanuit de accu gaat. Dan wist je dat de accu over nacht de lading kwijtraakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Justy of stel zelf een nieuwe vraag.