Subaru vivo: autoradio werkt alleen als dimlicht aan is

Bouwjaar: 1993

Oude radio (die wel gewoon werkte) vervangen door een pioneer met cd speler.
Nu werkt de radio alleen als het dimlicht aan is; is dit uit dan hoor ik wel een relais tikken, en de display heel kort oplichten (soms meerdere keren per seconde achter elkaar).
Is dit een bekend probleem en/of heeft iemand een oplossing ?

Tsjeard

Geplaatst door Tsjeard (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Vivio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

De geschakelde plus van de radio zit aan de verlichtingsdraad van de auto. Even loshalen en meten met een spanningszoeker. Let erop bij veel Japanse auto zit er een verlichtingsdraad waar spanning op komt met de lichten aan. Bij lichten uit is dit massa dus bij inschakelen verlichting klapt de zekering eruit! (Heb wel 5 zekeringen opgeblazen voordat ik daar achter was -:))

Tsjeard (0), 19 jaar geleden

zit een kern van waarheid in;
heb nu de permanente plus aan de sigaretten aansteker omgeleid, en nu werkt het aan en uitzetten naar behoren, echter raak ook de geheugen instellingen kwijt; grrrr
nog ff. een permanente plus zoeken en het werkt.
Ik denk dat in de bedrading van de wagen deze twee omgekeerd zijn tov de iso stekker ?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet idd voor de geheugen instellingen ook een permanete plus hebben... ja tis ff zoeken maar dan werkt het wel :> zou kunnen, of bij de radio verkeerd???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Vivio of stel zelf een nieuwe vraag.