Subaru 0: Benzine aanwezig, bougies vonken maar toch wil de motor niet aan

Bouwjaar: 2006

Het gaat om een omgebouwde EJ18 met dubbele carbs. De injectie is eraf, het motormanagement is vervangen voor een simpele module die direct in verbinding staat met de ontsteking. Het blok is geschikt gemaakt om achterin een kever gemonteerd te worden. Ik heb alle 4 de bougies verwijdert, om te checken of ik een vonk had. En waarachtig, alle 4 de bougies vonken als de brandweer! Verder krijgt de motor ook gewoon benzine, de bougies stonken er igg naar en waren ook nat van de benzine. Ik heb de luchtfilters eraf gehaald om te checken of de motor benzine krijgt, en ja er wordt met een druk op het gaspedaal keurig netjes 4 straaltjes benzine ingespoten.

Alleen aanslaan???? No way! Dus ik hoop dat iemand een idee heeft waar dit aan zou kunnen liggen.... Ik weet het namelijk ff niet meer.... Lucht, benzine en een vonk zou toch voldoende moeten zijn om het torretje tot leven te wekken???? Zou het kunnen liggen aan de ontsteking? Zo ja, hoe stel je deze dan af??? Moet ik dan uitgaan van het spietje op het krukastandwiel? En wat is de ontstekings-volgorde van een Subaru? Ik weet het, zijn een hoop vragen, maar ik hoop dat iemand mij ff wilt helpen... Een plaatje van het blok:
[url=http://imageshack.us][img]http://img279.imageshack.us/img279/4373/...[/img][/url]

rottz

Geplaatst door rottz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tonny11609 (0) PRO, 17 jaar geleden

op www.hbase.nl daar staat bij subaru impreza met die motor een afbeelding hoe de distributie riem moet liggen en let ook op de ontsteking dat de rotor naar de goede bougiekabel wijst als die op de compressie slag staat hij kan ook een halve slag verkeerd staan dan doet die het nooit sucses

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru 0 of stel zelf een nieuwe vraag.