Subaru Forester: benzinelucht bij koude motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

ik heb een forester turbo 2.0 met 115.000km op de teller. Sinds kort stinkt de wagen naar benzine als hij een koude motor heeft. Het toerental is dan wat hoger, het rijgedrag prima.
Is deze op temperatuur dan is de stank weg en loopt de motor normaal. Bovenop het blok en onder de wagen zie ik geen lekkage.
Heeft een van jullie een id?

Alvast bedankt, groet, René.




[b]Vergeet niet de oplossing op uw (vorige) vragen ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen!

Moderator Problemcar[/b]

busy

Geplaatst door busy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

De stank komt niet uit de uitlaat ? doordat het kouder is , zal er meer brandstof ingespoten worden , misschien is de afregeling niet optimaal , doordat er een sensor niet helemaal de juiste waardes verstuurd.
Laat hem eens uitlezen op afwijkingen , liefst als hij koud is .

busy (0), 11 jaar geleden

nee, de stank komt bij de motor vandaan en vnl van de voorkant. Ik zie geen lekkage. Zit er een automatische choke op oid. die extra brandstof geeft tot de temperatuur een bepaalde waarde geeft?

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Mengsel wordt elektronisch geregeld.
Kijk eens of er geen leiding/slang van je active koolstoffilter defect is , of het element zelf.
Het is een zwarte pot met een magneetklepje en een aantal plastic leidingen eraan .

busy (0), 11 jaar geleden

ik zal morgen dit koolfilter eens opzoeken onder de klep.
iig bedankt voor je antwoorden.

busy (0), 11 jaar geleden

Ik kom op internationale sites meer eigenaren tegen met dit probleem, hetwelk zich vnl voordoet met koud weer. Er is schijnbaar zelfs sprake geweest van een recall. Is hierover iets bekend in Nederland?

busy (0), 11 jaar geleden

de lek is gevonden! Er lopen,overdag bijna onzichtbaar, een aantal leidingen onder het spruitstuk. Ik zag net met een sterke lamp dat een van de benzineslang aansluitingen rechtsvoor aan het druppelen was. Opmerkelijk dat de benzinelucht alleen waarneembaar is als de motor koud is.
nogmaals bedankt.

Voor mij is deze topic gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.