Subaru Outback: branden motor managenent lampje?

Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5

Het volgende bericht is aan mijn dealer voorgelegd, is de volgende te volgende stap inderdaad het vervangen van de katalysator?

Het motormanagement lampje brand weer en de cruise control functie werk niet meer.

Zoals met u is afgesproken is op advies van autobedrijf ........ lambda sonde 1 een paar maanden geleden en 4 juli 2008 lambda sonde 2 vervangen, deze 2de actie is uitgevoerd na telefonisch overleg met Subaru Nederland.

Voordat bovenstaande ingrepen worden uitgevoerd is in overleg met Subaru Nederland de volgende werkvolgorde vastgesteld:

Stap 1 sonde 1 vervangen en bij geen resultaat;
Stap 2 sonde 2 vervangen en bij geen resultaat;
Stap 3 de katalysator vervangen;

Ik heb telefonisch contact gehad met een gas-inbouwer en het probleem voorgelegd van het opnieuw gaan branden van het motormanagement controlelampje.

Hij geeft aan dat de storing als boven omschreven niet correct is aangepakt. Voordat er onderdelen worden vervangen dient er leertrimmen op gas en benzine uitgevoerd te worden. Hierbij kan je vervolgens uitlezen wat de oorzaak van de storing is.

Waarom is mij deze optie niet voorgelegd? U heeft nog contact opgenomen met Subaru Nederland. U heeft expliciet aan mij doorgegeven dat de bovenstaande stappenplan gevolg diende te worden om de oorzaak te achterhalen? Is deze kennis bij .............. niet aanwezig en zijn daarom beide lambda sondes ten onrechte vervangen?

Twan2

Geplaatst door Twan2 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rlijten (0), 15 jaar geleden

Bij mijn Outback is twee maal hetzelfde gebeurd. De eerst keer was de storing rijdbaar (alleen geen cruise control) en heeft de storing zichzelf uiteindelijk gereset.
De tweede keer een aantal maanden later bleek één van de gas injectoren vervuild en moest vervangen worden. De auto reed toen niet meer op LPG, nog wel op benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.