Subaru Forester: Plakkende koppeling of hillholder

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Wat kan de vermoedelijke oorzaak zijn dat een Legacy2.0 soms op een lichte helling, de helling is niet meer geweest dan 5%. bij het wegrijden opeens geen trekkracht meer heeft. Het lijkt wel of er moet worden weggereden in de 4e of 5e versnelling. Dit is niet voorgekomen op een vlakwegdek.

PJLegacy

Geplaatst door PJLegacy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

knijn2007 (0), 17 jaar geleden

Welilcht hillholder niet geheel correct afgesteld. Dan moet de rem daarvan bij het optrekken echt worden "losgetrokken" Als het geheel goed is afgesteld en je laat langzaam de koppeling opkomen, komt de hillholder los een moment voordat de koppeling aangrijpt, m.a.w. op een helling moet de wagen bij langzaam opkomende koppeling net even achteruit beginnen te rollen voordat de koppeling aangrijpt. Een garage kan het overigens eenvoudigweg afstellen!

Suc6 !
Knijn

PJLegacy (0), 17 jaar geleden

Oké, de werking van de hillholder is mij bekend alleen waarom deze nu op een lichte helling af en toe niet goed functioneerd is mij niet duidelijk. Ook zou het kunnen zijn dat de koppelingsplaat blijft plakken. En wat belangrijker is wat doen we er aan, als het zover is en er zit een sleurhut achter me aan gekoppeld. Het afstellen van een hillholder was mij niet bekend. Gaan we maar een informeren bij de dealer. Helaas zijn de rekeningen tegenwoordig van de zotte, vooral als je het omrekend naar de oude Beatrixjes. haha.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Dit is een probleem wat veel vaker voorkomt.
Subaru nederland is op de hoogte van deze problemen.
Er zijn veel klachten over de hillholder geweest.
Zelfs over verbrande koppelingen aan toe.
In de anwb-kck zijn al verschillende klachten over de hillholder geweest.
Daar kwam ik dit soort klachten regelmatig tegen.
Subaru nederland zei dat het kwan door verkeerd gebruik van de hillholder.
Of onbekendheid met het systeem.
Maar er waren veel klachten over het naderhand stinken en of verbrand ruiken van de koppeling.
Op de een of andere manier komt de hillholder niet vrij.
Ik las dit toentertijd zijdelings en als er genoeg klachten waren zouden ze deze doorsturen naar subaru.

rijder (0), 17 jaar geleden

Ik heb afgelopen zomer met mijn splinternieuwe Forester precies hetzelfde probleem gehad . Met sleurhut er achter in Spanje op een helling vanaf stilstand niet vooruit te branden . Via e mail de dealer om raad gevraagd, reactie : kan de hillholder wel zijn . Dat was het ook hij stond af fabriek te strak afgesteld en kwam dus te laat vrij . De monteur had het vrij snel verholpen, je kunt er onder de motorkap bijkomen. De meeste tijd ging zitten in het uitproberen of hij daarna wel goed stond en de proefrit.
Dit probleem zou volgens mij bij niet oplossen inderdaad tot verbrande koppelingen kunnen leiden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.