Subaru Outback: Resetten abs foutmelding

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5

Niets gevonden ih forum, maar mijn vraag is: Als ik ABS sensor zelf vervang gaat het ABS lampje uit alsmede melding op km.teller automatisch? Of moet ik naar de garage om het te resetten?Of bestaat er een andere wijze?
Alvast bedankt voor reactie
mvg
Slob

voyager

Geplaatst door voyager (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik denk dat het lampje vanzelf uitgaat als de computer weer alle wieltoerentallen ziet. Maar daar kom je venzelf achter als je hem vervangen hebt. naar de garage om te resetten kan altijd nog.

voyager (0), 13 jaar geleden

Beste Maarten (maarten4874) het is inderdaad zo geweest. Na de montage van de nieuwe ABS sensor was de melding verdwenen.
Wel heb ik een vreemde slijtage plek ontdekt op de oude sensor.Aan de bevestigingbout zijde(homokineetzijde).Er heeft iets tegenaangelopen(geschuurd).De slijtageplek is conisch afgesleten.
Ik heb niets kunnen vinden wat dergelijke schade had kunnen veroorzaken. Er viel niets vreemds te zien of voelen in de opening van ABS sensor.Ik heb vorig jaar wiellager van desbetreffende sensor (RA)vervangen.Er was spelling ingekomen.Maar mij leek het niet van zodanige aard om zulke slijtplekken te veroorzaken.Te meer lijkt het tot kort geleden te hebben aangelopen.
Ik zal volgende week sensor eruithalen om een en ander te chekken.
Ik ga later vanavond foto maken van de sensor en post ik het vanavond.

voyager (0), 13 jaar geleden

Hierbij de foto met omgecirkeld slijtagegebied.Als alles goed ging.

voyager (0), 10 jaar geleden

dit topic sluiten

voyager (0), 7 jaar geleden

De slijtage was ontstaan na vervanging wiellager.Ongemerkt is de abs ring kromgepraat en liep tegen de sensor aan met slijtage als gevolg.Ring rechtgezet en het werkte zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.