Subaru Forester 2006: Temperatuur sensor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 116

Hallo allemaal,
Ik hoop dat iedereen gezond is en dat we straks weer van onze ritjes met de auto kunnen gaan genieten.
Ik heb een Subaru Forester uit 2006 X SG motorcross EJ204 en ik heb een probleem met de connector van de temperatuur sensor, op de bovenste foto zie je de nieuwe sensor die ik gekocht heb en op de onderste foto is mijn sensor te zien. Het gaat om positie van de kabels. De kleuren van de kabels aan de nieuwe sensor zijn ROOD, BRUIN en PINK (LILA).
Zou iemand in zijn auto kunnen kijken op welke positie de bepaalde kleur geplaatst moet worden op de foto van de nieuwe sensor.
Alvast bedankt voor de moeite
Groet
Xavier

javi_sauvalle

Geplaatst door javi_sauvalle (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

memos (10) PRO, 3 jaar geleden

Ik zie maar 1 foto javi-sauvalle?
Maar hoewel ik zo'n auto hier niet heb staan is het meestal zo dat als er 2 draden op de sensor zitten aangesloten, het niet uitmaakt welke draad op welke aansluiting komt. De sensor is immers een weerstand en die kan op beide manieren aangesloten worden.

    sorry, verkeerd gezien er zitten 3 draden op zeg je en dan gaat mijn verhaal niet op helaas. - memos (10) PRO, 3 jaar geleden
    Btw, volgens mijn database zit de EJ 204 in de Forestor vanaf 2008 en in de 2006 modellen zit de EJ 205. In de Forestor van 2008 met de EKJ 204 motor zit de koelvloeistofsensor met 2 draden aangesloten, zwart/geel en grijs. - memos (10) PRO, 3 jaar geleden

javi_sauvalle (0), 3 jaar geleden

In mijn forester zijn 3 draden aangesloten. En blijkbaar maakt het wel uit want hij geeft hoge temperatuur aan en de föhn gaan aan.

check

Beste antwoord, geplaatst door javi_sauvalle (0), 3 jaar geleden

In mijn forester zijn 3 draden aangesloten. En blijkbaar maakt het wel uit want hij geeft hoge temperatuur aan en de föhn gaan aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.