Subaru Justy 2003: Verkeerde bout uit versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 73

Beste problemsolvers,

Bij het bijvullen van de versnellingsbak heb ik een verkeerde bout uitgedraaid. Nu is intern iets verdraaid waardoor de bout niet terug kan.

Weet iemand hoe dit op te lossen? Zonder dat de bak er weer af moet ( net koppeling vervangen :-/) of zelfs uit elkaar.

Ben benieuwd,
Mvg, Koen

Skipper1981

Geplaatst door Skipper1981 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Justy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Proberen met een kruisschroevendraaier dat wat er niet recht voor het gat zit er voor te krijgen , vrees dat je een probleem hebt.

    Het onderdeel wat erachter zit met het boutgat is zo ver weggedraaid dat er geen boutgat meer te zien is... - Skipper1981 (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Dan zit er niets anders op dan bak demonteren en uit elkaar halen , door de auto in de versnelling te zetten is er ook niet iets te zien of te sturen ?

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

heeft te maken met de achteruit.
heel lullig maar bak moet er onder weg en zelfs de 2 helften van de bak moeten nog gescheiden worden om het onderdeel op te tillen en de bout te monteren.

check

Beste antwoord, geplaatst door JdeP (5), 3 jaar geleden

Misschien met een sterke magnetische schroevendraaier of iets met een zeer scherp punt.

Dit zou het onderdeel zijn waar de bout indraait: http://razborka-liana.ru/461-transmissiy...

Succes

    Ow Nice, die foto van het onderdeel maakt veel duidelijk. Hij zou dus rondgedraaid kunnen worden. Ik ga het met een scherpe punt proberen.
    Bedankt voor de tip. - Skipper1981 (0), 3 jaar geleden

Skipper1981 (0), 3 jaar geleden

Nou, goed nieuws!!
Vandaag met een smalle drevel en een hamertje voorzichtig schuin naar voren dat stuk metaal kunnen draaien. Uiteindelijk verscheen het boutgat en heb ik de bout terug kunnen plaatsen.

Bedankt voor alle tips, gelukkig viel het uiteindelijk mee!

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Geluk gehad , gefeliciteerd , wel wat geleerd hoop ik .

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

Echt geluk had niet verwacht dat het zou lukken.
Menig een heeft er een bak voor moeten verwijderen soms zakken ze ook weg en moet die opgetild worden en dat red je niet naar dat was bij jou dan dus niet het geval gelukkig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Justy of stel zelf een nieuwe vraag.