Subaru Outback: "Vermoeide" cruisecontrol?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5

Wanneer ik met mijn Outback lekker op de snelweg rijd met de cc aan dan gaat dat prima....... totdat er echt een lange rit mee gereden wordt. Ik rijd nogal eens ver Duitsland in en dan is normaliter de cc een heerlijkheid. Na een lange tijd (enkele uren) gereden te hebben slaat de cc af (alsof je de rem of koppeling ingedrukt hebt). Hervatten van de ingestelde snelheid via de cc hendel gaat dan weer even goed (kan soms wel weer 5 minuten goed gaan) maar kan ook na een twee- tot drietal seconden weer "uitspringen". Nogmaals: de schakelaar van de cc staat dan wel gewoon aan maar het is hetzelfde effect als wanneer je de rem of koppeling intrapt.
Er is al een geheel nieuwe stuurschakelaar gemonteerd, maar dit heeft het probleem niet verholpen.
Het betreft hier een handgeschakelde auto.
Wat kan de oorzaak zijn of beter nog: wie weet de oplossing?
Bij voorbaat dank.

yellowsub

Geplaatst door yellowsub (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Outback? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Zijn de schakelaars van rem en koppeling al gecontroleerd?

yellowsub (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

Dank je voor je snelle reactie. Het antwoord is nee, maar een goede tip. Laat ik nakijken.

voyager (0), 12 jaar geleden

Er kan ook een "oude" module als oorzak zijn. die wordt namelijk iets te warm en schakkelt zich uit.Totdat die afgekoeld is.Of is om welke reden dan ook een scheur op de printplaat ervan met bovengenoemde oorzak en gevolg.

yellowsub (0), 12 jaar geleden

Voyager,

bedankt voor de tip. Kan ik ook nog naar laten kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Outback of stel zelf een nieuwe vraag.