Suzuki Alto 2011: Achterlichten werken niet!!

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: K10B, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Beste lezer,

Ik rijd vandaag met de Alto van mijn moeder en stel bij toeval vast dat de achterlichten beide niet werken bij ingeschakelde verlichting. Het maakt niet uit of ik enkel de stadsverlichting of dimlichten aan zet. Voor werkt dus wel.
= zekering is correct, dus niet doorgebrandt. hoofdzekeringen functioneren ook gewoon, aangezien de centrale vergrendeling en achterruit verwarming etc gewoon wel werkt.
= remlichten werken wel! ( ik kan de koptekst niet meer veranderen, maar bedoel dus: ACHTERLICHTEN werken niet!)

Nu heb ik de achterlicht unit losgehaald, maar stel vast dat de remlichtbolletjes(die werken) toch ook gewoon tegelijk fungeren als achterlicht? Met andere woorden; ik zie geen aparte lampjes voor de achterlichten klopt die vaststelling?

Wie kan mij helpen,wat is hier aan de hand?

note: kan het ermee te maken hebben dat de volledige airbags 2 x zijn vervangen? deze zijn er al 2 x uit gestolen in 3 jaar tijd. Ik gis misschien maar wat, maar wie weet...

alto2011

Geplaatst door alto2011 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 7 jaar geleden

Er zitten enkelpolige lampjes in , die werken met verschillende spanning.
Als de gewone verlichting aan staat komt er ongeveer 4-5v op de lampjes te staan , als de rem bediend wordt komt er 12v op te staan , het is een 12v/21w lampje als het goed is.
Er komt waarschijnlijk geen spanning op het draadje te staan als het licht aan gezet wordt , dit even meten.

alto2011 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord!
Ik ben niet zo'n handige man, als het gaat om doormeten. Ik heb wel zo'n apparaat om te meten, maar waar moet ik op letten/meten?
Of heeft het zin om direct een 2 tal nieuwe 12v/21w te monteren? En is het niet toevallig dat beide lampen dit tegelijk hebben?
Bvd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.