Suzuki Swift: Auto piept, bij +/- 4 sec. Koppeling inhouden niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Mijn auto maakt een heel erg piep/schreeuwend geluid. Wanneer ik de kopelling in trap om te schakelen begint het een beetje.. Als ik de koppeling op laat komen gaat hij harder piepen en als ik dan eenmaal rij blijft het geluid aanhouden.. Wanneer ik de koppeling dan weer intrap en voor een paar seconden vast hou gaat het 9 van de 10 keer weg. Als ik dan eenmaal rij zonder piep en zonder te schakelen blijft het ook weg totdat ik weer ga schakelen.l
Weet iemand wat dit is? V-snaar pas vervangen maar loopt misschien aan? Maar heeft niet veel met de koppeling te maken denk ik.. Ik zou het namelijk echt niet weten.

Ik hoor graag :)

Gr, Rauwdy

Rauwrauw

Geplaatst door Rauwrauw (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (655), 11 jaar geleden

Denk ook dat het niets met de V-riem te maken heeft , alhoewel je de spanning van de V-riem wel ff kunt controleren natuurlijk , om dit uit te sluiten .

Heb hetzelfde ooit een keer gehad bij een suzuki SJ413 , daar was het frictie materiaal van de koppelings plaat hard geworden (verglaasd) ,
waardoor deze een irritant schurend en piepend geluid maakte .

Warm de koppelingsplaat eens op door de koppeling onder het rijden iets te laten slippen (niet Te lang), veranderd het geluid dan is de koppelingsplaat de oorzaak ,
veranderd het geluid niet dan ligt het aan de drukgroep .

In beide gevallen moet de Complete koppeling vervangen worden ,
controleer daarbij ook het vliegwiel , als deze blauw en gegroefd is moet deze ook vervangen worden (dus niet te lang mee door blijven rijden).

succes

Rauwrauw (0), 11 jaar geleden

Limbra,

Bedankt voor je reactie.
Vanmorgen toen ik naar mijn werk reed, piepte hij alleen toen ik wegreed en verder niet meer.
Ik vind het allemaal maar raar..

Paar weken geleden heb ik de dynamo laten vervangen.
Ik breng hem morgen naar de garage voor de APK en laat er gelijk naar kijken.
Ik denk alleen niet dat het nog de moeite waard is om hem te laten maken.
Zal wel een kostenplaatje van? 400/500 euro zijn?

Gr,

limbra (655), 11 jaar geleden

ff advies / offerte bij de garage vragen , dan weet je zeker of het aan de koppeling ligt en wat het evt. gaat kosten om dit te vervangen.

de keus ligt dan uiteraard bij jou of je het laat repareren of juist niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.