Suzuki Alto 2004: Geen vonk, Geen brandstof

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F10D, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 46

Afgelopen weekeinde is mijn Alto (2004) er tijdens het rijden mee opgehouden - enkele seconden vermogensverlies gevolgd door uitval. Op de vluchtstrook wou hij niet meer starten. Volgens de ANWB zou het euvel aan een combinatie kapotte sleutelchip en slechte bobine kunnen liggen; de auto gaf aan misfires op cyl. 1 te hebben.

Bobine vervangen, andere sleutel erbij, auto start niet.

Symptomen:
1. Wanneer de auto op contact staat gaan de accu, olie, handrem en airbaglampjes branden. De brandstofpomp gaat *niet* aan, normaal gaat deze enkele seconden aan.
2. Bij starten gaat de motor gewoon rond. Er is echter geen vonk (bougie tegen blok gehouden), en geen brandstof (bougies droog na demontage na herhaaldelijk starten; brandstofpomp brengt systeem niet op druk).

De zekeringen in de motorruimte waren optisch goed. Ik vermoed een electrisch probleem, de snelheidsmeter had ook al kuren zodra je andere verbruikers bijschakelt.

Iemand enig idee? Alvast bedankt!

tacotacotaco

Geplaatst door tacotacotaco , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

oldford PRO, 11 maanden geleden

Zo te horen krijgt de motorcomputer geen voeding en/of massa.
Dat kan een zekering zijn, of een relais of de bedrading ergens.

De misfires staan hier nog los van. Dat kan naast de bobine nog meer oorzaken hebben, zoals een slechte bougie, een defecte/verstopte injector, defecte bedrading, mechanisch probleem, etc., etc.

    Ik heb het relais van de radiatorventilator en hoofdrelais omgewisseld. Nu klapt bij iedere startpoging de 2e zekering eruit, en het handboek zegt dat die van het injectiesysteem is. - tacotacotaco, 11 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Zijn de relais wel hetzelfde ?

STIP911 PRO, 11 maanden geleden

brand het motor lampje ook bij het op contact zetten????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.