Suzuki Vitara 2009: Hoog benzine verbruik

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 140

Goedendag,

Ik sta voor een uitdaging met een 2009 Suzuki Grand Vitara 2.0 benzine, waarbij ik te maken heb met een aanzienlijk hoog brandstofverbruik. Het verbruik is ongeveer 1 op 5 bij stadsverkeer, ondanks mijn pogingen om rustig te rijden zonder het toerental te veel op te voeren. Dit resulteert in minder dan 300 km op een volle tank van 60 liter. Opmerkelijk is dat er geen waarschuwingslampjes oplichten na het uitlezen met OBD2.

Recentelijk heeft mijn Grand Vitara een uitgebreide onderhoudsbeurt ondergaan, waarbij alle oliën, filters en bougies zijn vernieuwd. Bovendien zijn zowel de sensoren als de injectoren proactief vervangen in een poging het probleem aan te pakken.

Desondanks blijft het vraagstuk bestaan. Zou er iemand kunnen zijn die enig idee heeft wat de oorzaak zou kunnen zijn van dit verontrustende brandstofverbruik? Alle mogelijke inzichten zijn zeer welkom.

k.elbouyahyaoui@gmail.com

Geplaatst door k.elbouyahyaoui@gmail.com (0) PRO , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.