Suzuki 0: lambda sensor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Goede dag

Lambda sensor 4 draden.

Wie kan mij vertellen welke kleur wat is.

2 x zwart
1x Blauw
1x wit

Wij hebben deze kleur samenstelling nog niet eerder gezien.

Alvast bedankt voor de moeite.

De Car-Rage

Geplaatst door De Car-Rage (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dimi_v (0), 15 jaar geleden

beetje laat misschien, maar een beetje pro weet dat toch wel?! [img]http://smile.smilies.nl/347.gif[/img]
Dit is duidelijk een type van het verwarmde soort (zwarte draden). Wit is sensor-massa en blauw sensor-signaal... Is ook zeker niet Suzuki-specifiek dit type.

OnLineDiagnostics (0) PRO, 15 jaar geleden

is het een korte of een lange lambdasonde ? De nieuwe generatie lambdasondes is op de markt en onderscheiden zich heel wat van de oudere generatie :
de nieuwe lambdasondes zijn langer en hebben zo van die ribbels als op de porcelein van een bougie . Deze lambdasondes zijn breedbandlamdasondes :
er zit een ionenpomp (zonder bewegende onderdelen ) in de sonde die de sensor van verse lucht voorziet . Deze pomp houdt de klassieke sondespanning op 0.7 V , als de motor nu te rijk staat , dan moet dat pompje harder werken om de lambdawaarde binnen de grenzen van ongeveer 0.7 V te houden . In dit geval gaat de pomp meer stroom gaan verbruiken en is dit de maatstaf voor het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen . U ziet dat deze sonde over een breder meetbereik kan werken dan een klassieke zuurstofsensor omdat u beter kan meten richting rijk en arm , vandaar de benaming .

Draadkleuren zijn mij niet zo bekend , vroeger was de zwarte draad de sondespanning , maar dat was in een ver en grijs verleden , toen de dieren nog spraken en de auto's nog simpel waren .
Weet dat nu de sondes een stroomsterkte als waarde afgeven , want de constante spanning van de nieuwe sondes geven u geen beeld van de evolutie van de mengverhouding .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki 0 of stel zelf een nieuwe vraag.