Suzuki Baleno: Raar kloppend motorgeluid dat niet altijd hoorbaar is!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GL

Beetje radeloos aan het geraken, mijn Baleno 1.3GL Break, km stand 120000km maakt soms een raar kloppend geluid welk voorkomt tussen de 80 en 110km/u. Het geluid kan best beschreven worden als een diep ritmisch geklop. Het rare is dat dit echter niet altijd voorkomt, doch zowel met koude als warme motor soms hoorbaar is.
Bij zwaarder belasten van de motor hoor ik het minder. Ben la naar mijn Suzuki garage geweest, en daar heeft ook reeds een monteur meegereden, maar toeval wil natuurlijk dat het geluid toen niet hoorbaar was.
Ga om de 5000km op onderhoud. Heb inverband met dit geluid reeds een cardankoppeling laten vervangen (die ook kraakte in de bocht) en een lager die op de rechter cardan steekas zit, doch beide zonder resultaat met betrekking op het kloppende geluid? Uiteraard begin ik mij te focussen op dit geluid zodat ik er bijna gek van wordt. Voor de rest rijdt deze auto prima. Wie weet wat dit zou kunnen zijn?

Balenouser

Geplaatst door Balenouser (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Swifttuner (0), 16 jaar geleden

Moet je eens even in een te hoge versnelling rond gaan rijden. en even kijken of hij het dan ook doet. als hij het dan ook doet heb je je rechtermotorsteun rubber kapot. dan klopt de steun tegen het frame. of zo`n geluid heb ik ook ongeveer en denk dat het dit is.

Balenouser (0), 16 jaar geleden

Bedankt, heb dit gemeld aan de garage, maar met ophanging motor niks mis.
Ondertussen heeft mijn garagist het gevonden zegt hij (99,9%) zeker dat het één van de lagers vanuit de versnellingsbak is, hij sprak van het differentieel of zo iets.
Volgende week wordt het hersteld, hoop in alle geval dat ze de juiste diagnose hebben gesteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.