Suzuki Grand Vitara: Ratelend geluid in motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: j20a, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 97

Hallo,
voor deze kerstdagen kreeg ik een probleem met mijn grand vitara. Er kwam een soort ratelend geluid uit de motor wat pas boven de 2000 rpm te horen was. De motor liep nog wel en rijden ging prima. Uiteraard ben ik gestopt met rijden. Na een dag probeerde ik opnieuw te starten. Dit ging prima. Wel viel op dat er een tik in de motor zat. Vermoedelijk de kleppen. Na een klein stukje rijden begon ook heel even mijn olie lampje te branden. Toen wist ik genoeg om in ieder geval niet door te rijden. Ik ben geen olie verloren.
Ik heb net de olie (door een doek) laten lopen. Hierin vond ik een aantal metaal deeltjes. Ter grootte van een zandkorrel. Deze waren echter niet in overvloed aanwezig. Nu is mijn vraag wat word mijn volgende stap? Ik vermoed een defecte oliepomp. Heeft iemand nog tips?
MVG Frank Smit

camperkapoet

Geplaatst door camperkapoet (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

Carter er onder uit, lagers controleren en oliezeef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.