Suzuki Vitara: startproblemen

Bouwjaar: 1993

Hoi,
Mijn auto heeft een irritant probleem. Met regelmaat (meestal als de motor al warm is) start mijn auto niet. Hij doet dan helemaal niks, draait niet rond. Blower, radio etc werken echter wel.
Meestal kan ik hem na een kwartier ofzo weer gewoon starten. Lijkt wel alsof er een relais of iets warm is geworden en het vervolgens even laat afweten (heb ik van de garage te horen gekregen). Laatst toen ie het niet deed heeft mijn vriend op aanraden van de garage de + van de accu verbonden met het relais van de startmotor. De startmotor draaide toen wel rond. Kan toeval zijn.... Auto heeft een startonderbreker. Zou het ook het contactslot kunnen zijn of zijn er nog andere relais?

Wie heeft er enig idee wat er aan de hand is?

Alvast bedankt!
Angelique

Alique

Geplaatst door Alique (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

kan goed zijn dat het start relais niet altijd goed werkt.
een ander start relais (van de sloop of zo) is het proberen
waard.
maar een kabel breuk of slechte verbinding kan ook de boosdoener
zijn .

suc6 tinus

mfb (0), 18 jaar geleden

Angelique,
Wij hebben hier ook een Vitara uit '93 met het zelfde probleem. Zojuist de startonderbreker verwijderd welke deze problemen veroorzaakte. (standaard klacht van die destijds door de verzekeringen gepromote rommel) De electronica onderbrak twee draden achter de zekeringhouder en één in de kabelboom onder de stuurkolom. De kast zelf zat achter het dashboard-kastje. Nu blijkt dat ook de motor minder pingelt. Zat er waarschijnlijk overgangsweerstand in één van de relais van de startonderbreker. Het betreft hier een G16A motor.

MIJN ADVIES: Altijd de ingebouwde (niet originele) startonderbreker verwijderen en de onderbroken draden weer aan elkaar solderen.

suc6, mfb

Alique (0), 18 jaar geleden

Bedankt mfb en Tinus!
Uiteindelijk heeft een busje contactspray oplossing geboden... Het probleem is nu helemaal over, ik hoop voorgoed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.